featured
Joseph Christinat: ‘’Nasdaq Bitcoin vadelilerini borsada listelenecek.”

Onaylandı: Dünyanın en büyük ikinci borsası Bitcoin vadelilerini listeleyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lider kripto para, Commodity Futures Trading Commission’ın (CFTC) onayına tabi olarak gelecek yılın başlarında New York merkezli borsalarda olabilir.  Bu hareket, on yıllık geçmişi olan kripto paranın dünya çapında kabulü ve kitlesel benimsenmesini hızlandıracak. Nasdaq’ın medya ekibinden sorumlu Başkan Yardımcısı Joseph Christinat Nasdaq’ın Bitcoin vadelilerini listeleyeceğini onayladı.

Joseph Christinat: ‘’Nasdaq Bitcoin vadelilerini borsada listelenecek.”

Joseph Christinat konuya yönelik şunları söyledi:

Bitcoin vadeli işlemleri listelenecek ve önümüzdeki yılın ilk yarısında piyasaya sürülecek. Sadece CFTC’den onay almayı bekliyoruz ama bu işte yeterince yapılacak şey var. Yapabileceğimiz şeyler hakkında çok fazla spekülasyon ve söylentiler gördük, ama kimse bize gelip bunu teyit etmeyi düşünmedi. Yani, işte buradayız biz bunu yapıyoruz ve bu oluyor.

Şu anki kripto iklimine rağmen -piyasadaki düşüş ritmine rağmen- onay, geleneksel bankacılık kurumlarında, küresel finansın geleceğinde kripto paraların ciddi bir rol oynayacağına dair artan bir güvenin yerini alacak. Dünya üzerindeki yatırımcılar, bir Bitcoin listeleme önerisiyle sevindi, ancak Nasdaq‘tan harekete geçmek için kesin onaylama konusunda şimdiye kadar çok az şey vardı.

Alex Gurevich: “Bitcoin avantajlarını ve popülaritesini arttırıyor.”

“Bunu yapabilmek için çok fazla para ve enerji harcadık.”

Nasdaq görünüşe göre, 2018 yılı boyunca Bitcoin vadelilerini sunmak için çalışıyordu. Christinat, kuruluşun yıllarca kripto paralara gözlerini kapadığını vurguluyor ve şunları söylüyor:

Beş yıl önce Blockchain oyununa girdik ve teknoloji ilk kez ortaya çıktığında pencereden dışarı fırladı ve “hey buraya gel” diye bağırdı.

Joseph Christinat konuya yönelik şunları söyledi:

Bunu yapabilmek için çok fazla para ve enerji harcadık ve pazarın kargaşaya girmesinden önce uzun süredir vardık ve bu zamanlamayı etkilemeyecek. Bu herhangi bir şekilde geçici bir dönem. Ne olursa olsun bunu yapıyoruz.

nasdaq

Nasdaq uzun bir süredir bu plan üzerinde çalışıyor

İngiltere merkezli Broker XTB’den David Cheetham gibi pazar analistleri, hareketin kabul açısından bir oyun değiştirici olabileceğine inanıyor. David Cheetham konuya yönelik şunları söyledi:

Nasdaq‘ın oldukça uzun bir süredir üzerinde çalıştığı anlaşılıyor, bu da planın bir listelemeden ötesi olduğu anlamına geliyor. Bu ciddi bir plan. Günün sonunda borsalarda işlem yaparak para kazanıyor ve bu hacim henüz ciddi bir düşüşten dolayı görülmese de bu pazarın meşrulaştırılması için bir yöntem olacak. Genel olarak, düzensiz alanlarla uğraşırken her zaman bir risk söz konusu, bu yüzden vadelileri kullanmayı çok daha fazla tercih ederler ve hatta piyasada ciddi bir katılık oluşturabilirler.

Nasdaq bitcoin vadelileri

“Bu gelişme piyasaya daha fazla görünürlük ve şeffaflık getirecek.”

IG Group’taki Chief Market Analyst’ten Chris Beauchamp, bu gelişmenin kullanım ömrü boyunca istikrarlı bir şey olan bir kripto para birimine daha fazla istikrar sağlayacağını kabul ediyor. Chris Beauchamp konuya yönelik şunları söyledi:

Bitcoin’in likiditesini genişleten ve kullanılabilirliği teşvik eden her şey brokerler ve trader’lar tarafından beğeniliyor. Düzenleyici olmayan bir piyasaya daha fazla görünürlük ve şeffaflık getirecek ve yine geniş bir memnuniyetle karşılanacak.

Express

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin