Ethereum'un yaratıcısı Vitalik Buterin, Zcash topluluğunu ele alıyor
Ethereum'un yaratıcısı Vitalik Buterin, Zcash topluluğunu ele alıyor

OmiseGO ve Vitalik Buterin Uganda mültecilerine 1 milyon dolar bağışladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

OmiseGO ve Vitalik Buterin Uganda mültecilerine 1 milyon dolar bağışladı. Fintech startup’ı OmiseGO (OMG) ve Ethereum‘un kurucusu olan Vitalik Buterin, mülteciler için 1 milyon dolarlık bağış yaptı. Tüm dünyada bir ilki gerçekleştiren OmiseGO ve Ethereum‘un kurucusu olan Vitalik Buterin’in Blockchain teknolojisini kullanan GiveDirectly aracılığı ile bağış yaptığı belirtildi.

OmiseGO ve Vitalik Buterin Blockchain teknolojisini kullanarak bağışta bulundular

OmiseGO ve Vitalik Buterin Blockchain teknolojisini kullanarak bağışta bulundular. OmiseGO ekibi ve Vitalik Buterin, bankalarla uğraşmamak için Blockchain teknolojisini kullanarak ve mültecilere yardım amacıyla kurulmuş GiveDirectly adlı hayır kurumuna 1 milyon dolar tutarında bağışta bulundular. OmiseGO’yu bünyesinde barındıran Omise I şirketi, konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

OmiseGo, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin tarafından yapılan katkıyla birlikte, fakirlik içinde yaşayan mültecilere 1 milyon dolar değerinde OMG tokeni bağışladı. Paranın aktarımı GiveDirectly tarafından yapılacak.

Bu olayla, ilk defa Blockchain teknolojisi kullanılarak mültecilere yardım yapıldı

Bu olayla, ilk defa Blockchain teknolojisi kullanılarak mültecilere yardım yapıldı ve kripto para dünyasından ilk defa bir isim ve kuruluş büyük miktarda bağış yaptı. Bundan sonraki süreçte kripto paralar ile yapılan bağışların güvenli olduğu ve dolayısıyla gelecekte daha fazla tercih edileceği düşünülüyor.

GiveDirectly, yapılan 1 milyon dolar tutarındaki bağışı doğrudan ihtiyaç sahiplerine aktaracak

GiveDirectly, yapılan 1 milyon dolar tutarındaki bağışı doğrudan ihtiyaç sahiplerine aktaracak. Yapılan planlamalar kapsamında Uganda’da yaşayan 12 binden fazla kişiye bin dolar tutarında yardımda bulunulacak. Ödeme işleminin mobil ödeme yoluyla gerçekleşmesi bekleniyor. GiveDirectly’nin iletişim şefi Catherine Diao konuya yönelik şunları söyledi:

Bu, bizim için insani bir görev ve mültecilere yardım etmek için başlatılan büyük bir proje. Daha önce mültecilere yardım konusunda nakit transferleri kullanılmasına rağmen, bu girişim statükodan önemli bir sapmadır. Çünkü ailelere geçinmelerine katkıda bulunacak miktarlarda yardım topluyoruz.

“OMG’nin getirmeye çalıştırdığı ‘bankasızlık’ devrinin özellikle de mültecilere yarar sağlamasını istiyoruz.”

Konsept, OmiseGO’nun bankacılığın merkezden uzaklaşmasına odaklanan ve finansal dünyanın geleneksel uygulamalarından kaçınan yol haritasına tam olarak uyuyor. Omise I tarafından konuya yönelik şu açıklamalar yapıldı:

OMG’nin getirmeye çalıştırdığı “bankasızlık” devrinin özellikle de mültecilere yarar sağlamasını istiyoruz.

OMG tarafından kullanılan sistem sayesinde bağış aktarımı sırasında herhangi bir işlem ücreti kesilmedi

OMG tarafından kullanılan sistem sayesinde bağış aktarımı sırasında herhangi bir işlem ücreti kesilmedi. Ethereum ICO patlamasından önce dünyanın en şanslı projesini hedefleyen çok sayıda başarılı proje başladı. Bunlar arasında, g

çtiğimiz yıl bir ICO aracılığıyla ilk aşamalarını finanse eden Vinny Lingham’ın yeni girişimi olan Civic ve Kenya merkezli BitPesa gibi ödeme odaklı operasyonlar bulunuyor. Bu arada OmiseGO ve GiveDirectly, hem Ethereum (ETH) hem de ERC20 tokenlerini özel bir adrese gönderebilen potansiyel yatırımcılardan gelen bağışlar için kullanılabiliyor.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin