OlympusDAO: DeFi’nin önemli projesinin başı kâr satışları ve tasfiyelerle dertte
OlympusDAO: DeFi’nin önemli projesinin başı kâr satışları ve tasfiyelerle dertte

OlympusDAO: DeFi’nin önemli projesinin başı kâr satışları ve tasfiyelerle dertte

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – En önemli DeFi projelerinden biri olan OlympusDAO, bir dizi kâr alma ve kademeli tasfiyenin ardından Pazartesi sabahı erken saatlerde düşüş trendini sürdürdü.

OlympusDAO’nun “merkezi olmayan rezerv para birimi” OHM bu sabah %30,4 düştü. Bu, CoinGecko’dan alınan verilere göre, niş kripto tokenini 130,19 dolara yerleştiriyor.

Yılbaşından bu yana, genel kripto para piyasası düşüşüyle birlikte token toplamda %65 değer kaybetti. Bu arada OHM tokeni, Nisan 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.415$’dan bu yana %90’dan fazla düştü.

Geçen yıl başlangıcından bu yana, OHM tokeni kripto topluluğunda volatil hareket etti. Bu ilgi, öncelikle OlympusDAO’nun birçokları tarafından “ponzinomik” olarak adlandırılan benzersiz tasarımının yanı sıra platformun stake ödüllerinden kaynaklanmakta.

Asya merkezli kripto muhabiri Colin Wu‘ya göre, son düşüşten kısa bir süre önce, bu stake ödüllerinin kullanıcılara %190.000’e varan oranlarda teklif verdiği bildirildi. Şimdi, ödüller %3.720’e çekilmiş durumda.

Bugünkü çöküşün temel nedenlerinden birinin, Twitter’da “el sk” adlı etkili bir tüccarın önemli OHM pozisyonundan kâr realizasyonu etrafında döndüğü iddia ediliyor.

Twitter’da dolaşan bir Ethereum işlemi, bu tüccarı, stabilcoin DAI için 10.5 milyon dolardan fazla OHM satışına bağlıyor. Etherscan’a göre işlem, merkezi olmayan borsa (DEX) SushiSwap’ta Pazar günü yaklaşık 21:00 EST’de gerçekleştirildi.

Bu büyük satışın ötesinde, DeFi projesi Rari’den alınan veriler, çoğu OHM’de kaldıraçlı uzun vadeli işlemler için olan bir dizi tasfiyeyi gösteriyor. Bu tasfiyeler de önemli bir satış baskısı yarattı.

OlympusDAO nedir?

OlympusDAO, tokenin proje hazinesinin değeriyle desteklendiği benzersiz bir kripto deneyidir. Bu hazine, yukarıda bahsedilen stake mekanizması ve OHM tahvilleri aracılığıyla basılan ve dağıtılan OHM miktarıyla birlikte genişler.

Kullanıcılar, DAI veya “Wrapped Bitcoin” dahil olmak üzere diğer kripto para birimleri veya diğer kripto borsalarından likidite sağlama tokenleri karşılığında tahvil adı verilen indirimli OHM tokenleri satın alabilir.

Bu bağlar, bir dönemin kabaca 8 saate eşit olduğu 15 dönemden sonra toplam değerlerinin farkına vararak olgunlaşır. Bu tahvillerin satılmasıyla, daha sonra OlympusDAO ile stake yapan kullanıcılara daha fazla OHM basmak ve dağıtmak için kullanılan protokol parasını kazanırlar.

Staking için bu kadar yüksek getiri ile, daha fazla OHM toplayan kullanıcılar, geri dönüp bu tokenleri Olympus ile geri almaya teşvik ediliyor.

Tasarım, diğer birçok projeyi etkiledi; Olympus, diğer projelerin kullanabileceği OlympusPro adlı beyaz etiketli bir tahvil çözümünü bile piyasaya sürdü.

Ancak token tahvilleri tüm bu ivmeyi korurken, etkileri bugün OHM fiyatı için çok az şey yapıyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin