Olumlu faiz kararından sonra piyasa bir kez daha yükselişe geçti

Olumlu faiz kararından sonra piyasa dalgalanmaya başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fed Başkanı Jerome Powell, Aralık toplantısından önceki son kamuoyu huzurunda bu ay yarım puanlık daha küçük bir artış olasılığını doğrulamıştı. 22.30’da Powell’ın açıklamasından önce gelen faiz kararı kripto piyasası için dalgalanma yaşattı. Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı olumlu açıklamalar fiyatlanmada biraz daha iyimser hava gösterebilir.

Fed yetkilileri faiz oranlarını %4,5-5’lik bir tepe hedef aralığında belirlediler. Bugün uzmanlar yüzde 4,75 ile 5,25 arasında yükselebileceğine inandı. Piyasalar, Fed’in düşük faiz oranlarını fiyatlama başladı. Dolar endeksinde gerileme yaşanırken, hisse senetleri ve dijital paralarda da negatif yönde bir kayma oluştu.

Kripto piyasası faiz sonrasında stres altına girdi

Lider kripto para birimi nispeten durgun geçirdiği çarşamba gününü akşam saatlerinde fiyatladı. Faiz kararıyla beraber yeniden aşağı ve yukarı hareketler geldi. 

Yılın son Fed kararında gelen 50 baz puanlık artışla Bitcoin, şimdilik 18.000 dolarlık bölgenin altında kaldı. Fakat son bir saate baktığımızda Bitcoin fiyatı 18.400 dolara kadar çıktı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin