Bitcoin bu yılın başındaki ölüm haçı baskısını hissetti
Bitcoin bu yılın başındaki ölüm haçı baskısını hissetti

Ölüm Çaprazı riski gelecek günlerde Bitcoin’de ayı sezonunu uzatabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önceki iki haftada, Bitcoin’in fiyatı %43,22 oranında düştü. ABD Adalet Bakanlığı Tether hakkında bir soruşturma başlattı. Bitcoin’in teknik resmi, kripto paranın önümüzdeki günlerde box range patterninde işlem göreceğini gösteriyor. Uzmanlara göre ise Bitcoin’in gelecek günlerde karşılaşacağı en önemli risklerden biri Ölüm Çaprazı olabilir.

Bitcoin yatırımcıları  zor günler geçiriyor

Son iki hafta, Bitcoin yatırımcıları için çok zor geçti. Bu, kripto paranın %43,22 oranında düşerek 6.485 dolardan 3.663 dolara gerilemesine neden oldu. Ancak, önümüzdeki günlerde kripto paranın yana doğru bir formasyona başlamasını bekleniyor, ayrıca analistler düşüşün yavaşlayacağına inanıyor. Bu nedenle, bu durumun meydana gelme olasılığını belirlemek için, teknik analiz araçlarını kullanarak grafikleri analiz ederken, kripto para birimini etkileyen temel haberlere bakacağız.

SEC açıklaması sonrası ICO’lar iflas edebilir

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu riski

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Bitcoin’in düşüşünün arkasındaki temel nedenlerden biri. SEC’in ICO’lara ve kripto para borsalarına yönelik eylemleri, yeni kripto enstrümanlarının onaylanması konusundaki yavaş temposu ile birleştiğinde, Bitcoin ve bütün kripto para piyasasında büyük bir düşüş baskısı oluşturdu. Dahası, kripto para piyasasının sıkıntıları, ABD Adalet Bakanlığı’nın Tether hakkında bir soruşturma başlatması nedeniyle daha da arttı. ABD Adalet Bakanlığı, Bitcoin fiyatlarının 2017’de manipüle edildiğinden şüpheleniyor. Analist ve uzmanlar bunun Bitcoin için çok kötü bir haber olduğuna inanıyor, çünkü gelecekteki bir ralli manipülasyon ve hile olarak algılanabilir.

Ölüm Çaprazı riski

Uzmanlara göre, Bitcoin’in gelecek günlerde karşılaşacağı en önemli risklerden biri ‘Ölüm Haçı’ olabilir. Bu, fiyatların üretim maliyetinin altına düştüğü zaman. Eğer bu büyük çapta oluşacak olsaydı, o zaman her şey bitebilirdi. Bu, Bitcoin madenciliği seviyesinde bir azalmaya neden olacak. Üstelik, bu eğilim Bitcoin hash rate’ini maksimum hash seviyesinden %12’den fazla düşmesiyle zaten başladı. Bu, ASIC madencilerinin üretim maliyetinin mevcut Bitcoin fiyatından daha yüksek olduğu bölgelerde kapatılmasından kaynaklandı. Bu nedenle, Bitcoin 3.500 doların altına düşerse, o zaman kendisine tahsis edilen madencilik kapasitesi miktarında önemli bir düşüş olabilir. Bu nedenle, bu Bitcoin fiyatlarında daha fazla düşüşü tetikleyebilir.

Seekingalpha

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin