Bu verilere göre Bitcoin fiyatı daha da artacak
Bu verilere göre Bitcoin fiyatı daha da artacak

OKEx haberinin ardından Bitcoin yüzde 3 düştü: Analistler endişeli değil

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto borsası OKEx’in para çekme işlemlerini askıya almasının ardından Bitcoin fiyatı düşüşe geçti. Ancak analistler önemli kayıpların muhtemel olduğunu düşünmediklerini söyledi. Bu haberlerin yazıldığı sırada zaten kayıpların yarısından çoğu geri alındı.

OKEx haberlerinin ardından Bitcoin fiyatı yüzde 3 geriledi

Piyasa değerine göre en yüksek kripto para birimi OKEx’ten gelen haberlerin arıdından 30 dakika içinde yüzde 3 geriledi. Bugün OKEx’in özel anahtar sahiplerinden biri polis tarafından alıkonulduğu için borsa ile temasının kesilmesi nedeniyle çekim işlemleri süresiz olarak askıya alındı.

Haberlerden sonra piyasa duyarlılığı geçici olarak zayıf kaldı ama kalıcı bir fiyat düşüşü olası görünmüyor.

Analistler endişeli görünmüyor

Londra merkezli ana aracı kurum Bequant’ın araştırma başkanı Denis Vinokourov CoinDesk’e verdiği demeçte, “BTC’nin buradan daha fazla düşeceğini sanmıyorum. Fon akışı, daha net düzenleyici duruşa ve politika görünümüne sahip ülkelerde bulunan alanları arayabilir.” dedi.

Polychain Capital destekli türev borsası Alpha5’in kurucusu ve opsiyon trader’ı Vishal Shah ise haberin OKEx ticaret merkezini kötü bir duruma getirebileceğini ancak Bitcoin’in itibarı üzerinde çok az etkisi olabileceğini öne sürdü.

BitMEX krizinden çok rahat sıyrılmıştı

Bitcoin, geçtiğimiz haftalarda daha büyük olumsuz haberlere direnç göstermeyi başarmıştı. Kripto para birimi, ABD’deki düzenleyicilerin en büyük türev borsalarından biri olan BitMEX’e karşı suç duyurusunda bulunduktan sonra 1 Ekim’de 500 dolar düşmüştü.

Ancak düşüş kısa sürdü ve fiyatlar bir sonraki hafta sonu 11.200 doların üzerinde yükseliş bölgesine girdi.

Güney Koreli analitik firması CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, “Bana göre fiyatlar düzelecek çünkü yaşanan OKEx sorunu borsayı hacklemek veya kapatmakla ilgili değil.” dedi.

OKEx, Glassnode verilerine göre perşembe günü cüzdanlarında 201.981 Bitcoin tutuyordu.

OKEx olayı ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için buradaki haberimizi inceleyebilirsiniz.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin