OKEx
OKEx, Bitcoin Lightning Network'ü platformuna entegre ediyor

OKEx, Bitcoin Lightning Network’ü platformuna entegre ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünya lideri bir kripto para spot ve türev borsası OKEx, Bitcoin blok zincirine dayalı ikinci katman ölçekleme çözümü olan Bitcoin Lightning Network‘ün önümüzdeki çeyrekte  platformuna entegre edeceğini duyurdu.

Bu büyük gelişme, işlem ücretlerini ve sürelerini önemli ölçüde azaltarak borsadaki kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor. Lightning entegrasyonu ayrıca OKEx’in en gelişmiş Bitcoin teknolojisini meydana çıkarma ve Bitcoin ekosisteminin gelişimini ilerletme konusundaki derin bağlılığını vurguluyor.

İlk olarak 2015 yılında Joseph Poon ve Thaddeus Dryja tarafından bir Katman 2 ölçekleme çözümü olarak lanse edilen Lightning Network, ağ üzerinden anında ödemeleri kolaylaştırmak için Bitcoin’in blok zincirinde akıllı sözleşmeler kullanan merkezi olmayan bir ağdır. Bitcoin’in ağ tıkanıklığına yönelik zincir dışı bir ölçeklenebilirlik çözümü olan Lightning Network, Bitcoin blok zincirinin üzerinde bir ödeme protokolü görevi görür ve ödemeleri, işlem ücretlerini ve sürelerini büyük ölçüde azaltan bir eşler arası sistem olan katılımcı düğümler aracılığıyla yönlendirir.

BTC’nin benimsenmesi giderek yaygınlaştıkça ve daha fazla kullanıcı Bitcoin blok zincir ile etkileşime girdikçe, işlemlerin maliyeti önemli ölçüde artarken işlem hızı büyük ölçüde azalır. Şu anda, ortalama BTC zincir içi ücreti 10 $ ‘dan fazla ve tamamlanması 10 ila 30 dakika sürüyor, bu da birçok kullanıcının ağ ile etkileşime girmesini engelliyor. Lightning’i OKEx platformuyla entegre etmek, kullanıcıların neredeyse hiçbir ücret ödemeden BTC’yi gerçek zamanlı olarak gönderip almasına olanak tanıyacak.

OKEx, Lightning Network’te bir katılımcı düğümü haline geldikçe, kullanıcılar BTC’yi yatırırken ve çekerken Lightning Network seçeneğini seçebilecekler.

“OKEx, Lightning Network’ü entegre eden ilk büyük borsalardan biri olmaktan son derece gurur duyuyor. Her zaman kullanıcı işlem ücretlerini ve sürelerini azaltmanın yeni yollarını arıyoruz. Lightning Network gibi Katman 2 ödeme protokollerini entegre ederek, daha rekabetçi olabiliriz.

OKEx CEO’su Jay Hao, “kullanıcılarımıza ürünler ve aynı zamanda Lightning Network’teki katılımcı düğümlerinin sayısını artırmak Bitcoin ağına verdiğimiz desteği açıkça gösteriyor” dedi.

Lightning Labs’de CEO ve kurucu ortağı Elizabeth Stark, “OKEx’in Lightning entegrasyonu, kullanıcıları ve bir bütün olarak bitcoin topluluğu için büyük bir adımı işaret ediyor ve anlık, küresel, düşük ücretli işlemlere olanak sağlıyor. OKEx’in Lightning’i benimsemedeki liderliği, bitcoin’i dünya çapında gelecek bir milyar insana ulaştırmaya yardımcı olacak” dedi.

prnewswire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin