Sıcak gelişme: OECD, 2021'de Bitcoin ve kripto paralara yönelik bu adımı atıyor
Sıcak gelişme: OECD, 2021'de Bitcoin ve kripto paralara yönelik bu adımı atıyor

OECD, 2021’de Bitcoin ve kripto paralara yönelik bu adımı atıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ülkeler arasında ekonomi politikalarının daha iyiye yönelmesini destekleyen hükümetler arası bir organizasyon olan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), 2021 yılına kadar kripto para varlıklarından nasıl vergi alınacağına dair çerçeve bir program yayınlamayı planlıyor.

Alınacak vergideki amaç

Pazartesi günü yayınlanan raporda OECD vergi alımı ile ilgili olarak şu yorumda bulunuyor:

“Kripto para varlıklarından elde edilen gelir de dahil olmak üzere, bu varlıklara ilişkin vergi şeffaflığını sağlayacak bir vergi raporlama çerçevesi tasarlama çalışmalarına devam ediyoruz”

63 sayfalık rapora göre hazırlığı yapılan çerçeve plan, kripto vergilendirme rejimlerini güçlendirmek isteyen G20’ye üye ülkeler gibi ülkeler tarafından da kullanılabilecek OECD ilk olarak 2018’de kripto paralara yönelik olarak bir vergilendirme çerçevesi çağrısında bulunmuştu.

Detaylarda neler var?

OECD ayrıca teknik konularında incelendiğini ifade ederek kripto borsalarına ek olarak kripto cüzdanı sağlayıcılarının da bu çerçeveye dahil edilip edilmeyeceğini netleştirmeye çalışıyor.

OECD ayrıca, “satış gelirlerinin raporlanmasının ötesinde, kripto varlıklardan elde edilen diğer gelirler ve kripto varlıkların değerine ilişkin bilgilerin raporlanmasının gerekip gerekmediğini” de araştırıyor.

OECD, konuyla ilgili olarak 2021’de G20’ye “kapsamlı bir uygulama paketi” sunmayı hedeflediğini de vurguladı.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin