featured

Ocak ayında başlayan Bitcoin Bull Run ve 2 ana sebebi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimleri, 2022 yılının bitimiyle birlikte büyük bir boğa koşusuna başladı. Bitcoin henüz 20K seviyelerinde gözünü açarken, aslında yükselişin bir habercisi oldu. Bitcoin Bull Run yaparken analizci bu koşunun perde arkasını yorumladı.

2023 yılının başlamasıyla birlikte Bitcoin fiyatı büyük ölçüde iyileşme gösterdi. Bitcoin Bull Run hareketinden cesaret alan altcoin’ler ise daha fazla sıçrama yaptı. İki aylık dönemde dijital para birimleri yüzde 400’lere varan kazanç yakaladı.

Altcoin piyasası iyi bir sıçrama yapsa da özellikle Bitcoin’in ne kadar direnç göstereceği merak ediliyordu. Bu iki aylık süreçte genel tapuya bakıldığında 21.000 doların üstünde kalabilmeyi başardı. Ünlü bir analist ve Capriole Investments’ın kurucusu Charles Edwards, Bitcoin Bull Run hareketlerini değerlendirdi.

Bitcoin Bull Run hareketlerinin ana nedenleri

İlk neden, Bitcoin’in elektrik maliyetiyle ticaret de dahil olmak üzere birçok zincir içi ölçüm tarafından tanımlandığı gibi çok aylık düşük değerli bir dönemden çıkmasıdır. Tarihsel olarak, bu Bitcoin için küresel fiyat tabanı olmuştur. Mevcut ayı piyasası, Bitcoin’in elektrik maliyetiyle geçirdiği en uzun ikinci dönemdi.

İkinci neden, FTX kazasından sonra yaşanan hızlı iyileşme sürecidir. Edwards, “İnsanlık tarihindeki ilk 3 sahtekarlığın fiyat çöküşünü sadece 2 ayda gölgede bıraktık,” dedi ve bunun çok az marjinal satıcı kaldığını kanıtladığını açıkladı.

Edwards, Bull Run için muhtemelen en tartışmalı olmasına rağmen, belki de en önemli neden ile sona erdiriyor. Yani, 2023 gibi erken bir tarihte makroekonomik bir rejim değişikliği olacak. Analiste göre Fed, faiz oranlarını duraklatacak ve Bitcoin için büyük ölçüde yükselişe geçecek politikasını değiştirecek.

newwbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin