Nvidia’nın üçüncü çeyrek sonuçları ve şirketin son durumu
Nvidia’nın üçüncü çeyrek sonuçları ve şirketin son durumu

Nvidia’nın üçüncü çeyrek sonuçları, sektörde neler olup bittiğini anlatabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nvidia üçüncü çeyrek kazanç raporunu yayınladı. Grafik kartlarına olan talep düştü. Ama Nvidia’nın üçüncü çeyrek sonuçları, kripto para sektöründe neler olacağına işaret edebilir.

Nvidia’nın üçüncü çeyrek sonuçları ve şirketin son durumu

Nvidia üçüncü çeyrek sonuçları, kripto para birimi sektöründe neler olup bittiğini anlatabilir. Kripto para çöküşünden büyük ölçüde etkilenen şirket, şu anda zorlu gerçekle yüzleşiyor.Şirketin üçüncü çeyrek gelirleri beklentileri kaçırdı, dahası dördüncü çeyrek tahminleri aşağı yönlü revize edildi. Nvidia hisseleri haberi takiben %19 oranında düştü.

Yapay zeka ve makine öğrenimi için en büyük grafik çipleri üreticilerinden biri olan Nvidia, 2017’de kripto para madenciliğinin yükselişini üstlendi. Nvidia’nın yüksek performanslı çiplerine olan talep, dijital paraların fiyatlarının hızla artmasıyla birlikte büyüdü. Ancak, bu eğilim tersine döndüğünde, şirket envanter aşırı yüküyle geride kaldı. Nvidia CEO’su Jensen Huang, resmi basın açıklamasında konuya yönelik şunları söyledi:

Yakın dönemdeki sonuçlarımız, düzeltilecek olan kripto para patlamasından sonra fazla kanal envanterini yansıtıyor.

Beklentiler doğruysa, Nvidia’nın ilk gelir düşüşü beş yıldan fazla sürecek

Oyun çipleri, şirketin gelirlerinin büyük kısmını oluştursa da üç aylık dönem sonuçları, hayal kırıklığı oluştururken, gelecek çeyrek tahminleri, önceki tahminlere göre %7 daha düşük. Beklentiler doğruysa, Nvidia’nın ilk gelir düşüşü beş yıldan fazla sürecek.

Şirket, kripto para birimi endüstrisindeki olumsuz eğilimlerin oluşturduğu baskının kısa vadede, oyun çiplerinin sonunda alıcılarını bulacağını düşünüyor. Ancak uzmanlar, ikincil piyasa çiplerinde artan faaliyet nedeniyle stok seviyelerini normale döndürmenin kolay olmayacağı konusunda uyarıyor. Nvidia’nın baş mali sorumlusu Colette Kress, konuya yönelik şunları söyledi:

Oyuna yönelik dördüncü çeyrek görünümümüz orta kanal Pascal segmentinde çok az gönderiyi yansıtırken kanal envanterinin normalleşmesine izin veriyor.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin