featured

Nvidia: ” Kripto para madenciliğine yönelik satışlarda durgunluk var”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son dönemlerde kripto para madenciliğine yönelik ekran kartları üretimiyle sektöre adım atan Nvidia, 2017 son çeyreğinde madenciliğine yönelik ekran kartı satışlarında durgunluk olduğunu ancak yinede bu alanda aktif olmaya devam edeceklerini açıkladı.

 

Şirket, üçüncü çeyrek sonuçlarını 9 Kasım’da açıkladı. Bloomberg‘den alınan verilere göre : Kripto para madenciliği ile ilgili ürünler için gelir ikinci çeyrekte 150 milyon dolarken, 70 milyon dolara geriledi.

Nvidia, kazanç talimatlarında bu gerilemenin büyük ölçüde değişen talebe açık bir yukarıdan aşağıya doğru olan piyasa tarafından yönlendirildiğini öne sürdü. Nvidia’nın finansman sorumlusu Colette Kress’e göre, kripto para piyasası “uçucu” ve dolayısıyla şirketin çekirdek oyun pazarına odaklanmasını etkilemeyecek.

Şirketin genel müdürü Jen-Hsun Huang, o dönemde grafik kartları satışının, madenciliğin “büyümesinden” yarar sağladığını belirtti.

 Huang ekledi:

“Bir süre, kripto para sektörü işimizin küçük bir parçası olacağını göreceğiz, ancak sıfır olmayacak”

CEO, ürünlerine olan talebin madencilerden “pazarın akışıyla” dalgalandığını ve pazarın servetiyle değiştirildiğini belirtmeye devam etti. Huang, daha önce, şirketin kripto para sektörü be blockchain alanında uzun vadeli umutları olduğunu söylemişti.

coindesk


Bizi sosyal medyada takip edin:   Twitter  /  Telegram  /  Facebook 





Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin