Nvidia CEO'su: “Kripto paralar uzun süre aramızda olacak.”
Nvidia CEO'su: “Kripto paralar uzun süre aramızda olacak.”

Nvidia CEO’su: “Kripto paralar uzun süre aramızda olacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nvidia CEO’su: “Kripto paralar uzun süre aramızda olacak.” Bilgisayar donanımı üreticisi NVidia’nın CEO’su, 29 Mart’ta yapılan yeni bir röportajda şunları söyledi:

Kripto paralar uzun süre aramızda olacak. Kripto paralar gerçek bir şey, kaybolup gitmeyecekler.

Nvidia CEO’su: “Blockchain uzun süre burada olacak.”

CNBC’ye konuşan Jen-Hsun Huang, para kullanımlarının uzun vadede Bitcoin ve altcoinlere dayandığını belirtiyor. Jen-Hsun Huang, kripto para birimlerinin altında yatan teknolojinin faydalarının çok büyük olduğuna da değiniyor. Blockchain’in beraberinde “gerçek bir fayda” getirdiğini söyleyen Huang, kripto para birimlerinin herhangi bir yararlı yazılım ya da video oyunlar kadar gerçek olduğuna inanıyor. Bu düşüncelerini de şu sözlerle açıklıyor:

Dünyanın çok düşük sürtünmeye sahip olması, düşük maliyetli bir değer alışverişi yapma şansı uzun bir süre burada olacak. Blockchain uzun süre burada olacak. Bildiğiniz gibi milyonlarca sanal eşya, sanal gerçeklikte yaratılıyor ve satılıyor. İnsanlar birbirlerine karşı uzay gemileriyle savaşıyor ve bunları yaratmak için saatlerini harcıyor. Yani sanal eşyalar, sanal dünyalar ve dijital para birimleri tamamen birbiriyle bağlantılı.

Geçtiğimiz yıl, daha fazla tüketici ve gerekli güç ağın bir parçası olarak kripto para sektörü genişledikçe, Nvidia’nın Bitcoin madencilik eğilimi üzerinde önemli ölçüde yatırım yaptığı görülüyor. Cointelegraph, Ocak ayında 2018’in şirket için bir yarım yıl olabileceğini ve hisse fiyatının 2017 yılında %100’e yükseldiğini bildirdi.

“GPU’larımız dünyanın en büyük kurulu dağıtılmış süper bilgisayar tabanıdır.”

Bununla birlikte, Çin’den gelen bir rekabetin Wall Street analistinin şirket için büyüme tahminlerini revize etmesine yol açtı. Ancak Jen-Hsun Huang hala şirketin büyümesine yönelik olumlu görüşlerini koruyor ve sözlerine şunları ekliyor:

Kripto paraların GPU’larımızda bu kadar popüler hale gelmesinin sebebi, GPU’larımızın dünyanın en büyük kurulu dağıtılmış süper bilgisayar tabanı olmasıdır. Blockchain, kriptografi ve tüm dünyaya dağılmış, tamamen değişmez, mükemmel bir şekilde güvenli olan bir kamu defterine sahip olmayı gerektiriyor. İşlemcimiz, bu süper bilgi işlem yeteneğinin dağıtılmasını sağlamak için mükemmel bir işlemci işlevi görüyor. İşte bu yüzden kullanılıyor.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin