Nvidia, cpu, kripto para madenciliği, rig
Nvidia CPU

Nvidia Ceo’su: Kripto para madencileri yüzünden GPU üretimi arttırılmalı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nvidia CEO’su yaptığı açıklamada, kripto para madencilerinin neden olduğu sıkıntının giderilmesi için grafik işlem birimlerinin (GPU’lar) üretimini arttırılması gerektiğini söyledi.

California merkezli şirketin GPU’ları, hem oyuncular hem de kripto madencileri tarafından çokça talep görüyor. TechCrunch ile yapılan röportajda şirketin kurucu ortağı Jen-Hsun Huang, kripto madenciliğindeki artış yüzünden oyuncuların ürünleri elde etmelerini zorlaştığı belirtti ve şunları söyledi:

“Üst düzey SKU’larımızın birçoğunu sattık ve bu yüzden oyunlar için pazarda grafik kartlarını tutmak oldukça zorlaştı. Bir sürü şey daha inşa etmeliyiz. Pazarın talebine daha da yaklaşmalıyız. Şu anda istediğimiz yakınlıkta değiliz ve bu yüzden koşmaya devam etmek zorundayız. Üst düzeyde düşünmenin yolu, kripto para felsefesidir. Dünyadaki hemen hemen herkesin elinde süper bilgisayarlar var, böylece kripto para birimini kontrol edebilecek hiçbir tekil güç ya da varlık yoktur.

Nvidia kripto madencileri sayesinde bu senenin ilk 3 ayında satış rekorları kırdı

GPU eksikliğine rağmen, kripto madencileri Nvidia’nın toplam işinin sadece küçük bir bölümünü oluşturuyor.

Huang geçen ay Barron ile yaptığı söyleşide, kripto paraların kaybolmayacağını söyledi. Nvidia yaptığı açıklamada, kripto para madencilerinden o dönem tahmin edilenin çok üstünde talep gördüğünü belirtmişti.

Coindesk

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin