featured
Notre Dame'ın yeniden inşası için Bitcoin ile de bağış yapılabiliyor

Notre Dame’ın yeniden inşası için Bitcoin ile de bağış yapılabiliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

15 Nisan tarihinde meydana gelen Notre Dame Katedrali yangını Katolik camiasında derin bir şok etkisi yaratmıştı.Bu yaşanan üzücü hadise sonrası dünyanın her yerinden insanlar, Notre Dame’in yeniden inşasına yardım etme sözü verdiler. Ve şimdi bağış toplama sürecinde bir ödeme yöntemi olarak Bitcoin’in de kullanılması gündemde.

Fransız hükümeti Notre Dame’ın yeniden inşası için kripto para bağışlarına sıcak bakıyor

Bu duruma göre dünyanın en çok bilinen kripto parası Bitcoin’in yeniden inşa etme çabalarının bir parçası olabileceği anlaşılıyor. Dijital İşler Bakanı Cedric O, hükümetin Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kabul etmeye açık olduğunu söyledi. Resmi bağış toplama sitesi şu anda kripto para bağışlarına hiç henüz kullanılabilir değil . Cedric O’nun açıklaması şu şekildeydi:

Bu web sitesini oluşturmak için bir günümüz vardı. Ancak başkalarıyla görüşmeye açığız. Sanırım ne kadar çok insana ulaşabilirsek, o kadar çok fon toplayabiliriz.

Fransız hükümetinin web sitesine kripto para bağışı eklenirse, fiat ile aynı kurallara uyması gerekir. Bu, vergi nedeniyle bilgi toplanması gerektiği, komisyon alınamayacağı ve paraların Fransız hükümeti tarafından onaylanan dört kuruluştan birine gönderilmesi gerektiği anlamına gelir.

Binance Charity bir Bitcoin ile bağış kanalı oluşturdu

Ancak, kripto para ekosistemi boş durmuyor. Binance, Notre-Dame yeniden yapılanma yardım sürecini oluşturdu bile. Borsa, mevcut ne kadar bağış toplandığını gösteren bir web sitesi kurdu. Bağış toplama sitesinde Binance’ın açıklamaları şu şekilde:

15 Nisan 2019’da Fransa, Paris’teki tarihi Notre Dame Katedrali’nin çatısından çıkan yangın, yapıya ciddi şekilde zarar verdi ve birçok değerli sanat eserini yok etti.

Tüm insanlar tarafından paylaşılan kültür, sanat ve tarih için büyük bir kayıptı. Düşüncelerimiz ve dualarımız bu trajedide Notre Dame ile birlikte.

Başkan Emmanuel Macron’un katedrali restore etmek için bağış çağrısına yanıt veren ve sosyal yardım için Blockchain kullanımının öncüsü olan BCF, kripto fonlama kanalı başlattı. Kripto alanındaki arkadaşlarımızı #cryptorebuildNotreDame kampanyasına desteğinizi göstermeye çağırıyoruz. Toplanan fonlar restorasyon çalışmalarından sorumlu olan Fransız kuruluşlarına tahsis edilecektir.

Yazım esnasında, toplam 3.1490 BTC (16.459,51 dolar) tutarında 55 adet bağış yapıldığı görülüyordu.

bitcoinerx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin