Norveçli yatırım gurusundan sürpriz Bitcoin hamlesi!
Norveçli yatırım gurusundan sürpriz Bitcoin hamlesi! "Yanılmışım..."

Norveçli yatırım gurusundan sürpriz Bitcoin hamlesi! “Yanılmışım…”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Norveçli milyarder ve yatırımcı Øystein Stray Spetalen, beklenmedik bir hamle yaparak Norveç’in en büyük Bitcoin borsasını satın aldı.

Norveç’in en seçkin ve deneyimli borsa yatırımcılarından biri olan Spetalen, geçmişte Bitcoin’i bir yatırım varlığı ve sağlam bir sanal para birimi olarak reddetmekteydi.

Norveçli haber sitesi Dagens Naeringsliv tarafından yayınlanan bir habere göre Spetalen, Bitcoin hakkındaki fikrini değiştirdi; Bitcoin satın aldı ve Norveç’in en büyük kripto para birimi borsası MiraiEx’e yatırım yaptı. Fikrini değiştirmesini sağlayan iki kişi, MiraiEx’in kurucularıydı.

MiraiEx kripto borsası, Norveç kripto pazarı için özel olarak tasarlandı ve insanların doğrudan Norveç Kronunu (NOK) kullanarak Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve XRP satın almasını sağlıyor.

Spetalen: “Bitcoin konusunda yanılmışım”

Mart ayının başlarında DNB Invest konferansında Spetalen, Bitcoin hakkında konuştu ancak dijital varlıklara yatırım yapmaya hiç ilgi göstermedi. Bitcoin’in enerji tüketiminin ülkesinin tüm tüketiminden daha yüksek olduğunu ve bu nedenle çevre açısından son derece düşmanca olduğunu söyledi.

Spetalen, bugün mevcut ödeme sistemlerinin iyi gittiğini ve ardından AB’nin bölgedeki BTC kullanımına müdahale edip önlem almasını önerdi.

“Yetkililer ve AB bunu derhal yasaklamalı. O zaman CO2 emisyonlarını önemli ölçüde azaltırsınız.”

Ancak aynı haber sitesi ile yeni bir röportajda, 58 yaşındaki petrol yatırımları gurusu, MiraiEx’in kurucuları Thuc ve Øyvind ile tanıştıktan sonra Bitcoin hakkındaki fikrini değiştirdiğini söyledi.

“Gerçekler değiştiğinde ben de değişirim. Miraiex’in kurucuları Thuc ve Øyvind ile Mart ayında podcast’in kaydedilmesinden sonraki gün tanıştım ve yanıldığımı anladım.”

Spetalen, bakış açısının, Mart ayı başlarında Bitcoin çıkarları lehine hareket eden Norveçli enerji devi Kjell Inge Røkke tarafından da değiştirildiğini söyledi. Şirket, BTC ve diğer kripto parlarla ilgili projelere yatırım yapmaya adanmış bir kripto şirketi olan Seetee’yi kurdu.

Seetee, Spetalen’in kendi BTC’si için ödediğinden daha yüksek olarak nitelendirdiği bir fiyata, 500 milyon NOK değerinde BTC satın aldı. Yeni bitcoin yatırımcısı, MiraiEx hakkında çok olumlu olduğu sonucuna vardı ve borsanın yönetim kuruluna katıldı.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin