Nisan Bitcoin için en iyi ay olabilir – işte nedeni
Nisan Bitcoin için en iyi ay olabilir – işte nedeni

Nisan Bitcoin için en iyi ay olabilir – işte nedeni

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD dolarının zayıflığı, Nisan ayında Bitcoin için kısa vadeli bir yükseliş görünümü çiziyor.

Satıcıların ABD Doları Endeksini (DXY) aşağı doğru itmesiyle ABD doları bir kez daha zayıflamaya başlıyor ve bu da Bitcoin (BTC) ivmesini yakın vadede güçlendirebilir.

Bitcoin ve altın gibi alternatif varlıklar dolara göre fiyatlandırılır. Bu nedenle, DXY düşmeye başladığında, genellikle BTC’nin dolar karşısında yükselmesine neden olur.

Doların küresel rezervlerdeki payı hızla düşüyor

Welt’te bir piyasa analisti olan Holger Zschaepitz’e göre, ABD dolarının küresel rezervlerdeki payı, Rusya gibi ülkeler bir dolarsızlaştırma stratejisi izledikçe ve altını tercih ettikçe hızla düşüyor.

2020’nin ilk çeyreğinde salgın ilan edildiğinde, küresel rezerv para birimi olduğu için yatırımcıların nakde kaçmasıyla dolara olan talep arttı.

Bununla birlikte, başkanlık seçimi ve geçen yıl boyunca COVID’e ilişkin olumsuz görünüm gibi çeşitli faktörler nedeniyle dolar, Japon yeni ve İsviçre frangı gibi diğer para birimlerinden daha iyi performans göstermekte zorlandı.

ABD dolarındaki düşüş devam ederse, Bitcoin’in Nisan ayında toparlanmaya devam etme olasılığı yüksektir.

Tarihsel olarak Nisan, son on yılda Bitcoin için güçlü bir ay oldu ve 2016’dan bu yana art arda beş yıl boyunca pozitif kazançlar kaydetti.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin