featured

Nimbus, DeFi’nin mevcut eksikliklerini nasıl gideriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkezi olmayan finans piyasası, popülerliğine ve hızlı büyümesine rağmen, bazı zorluklar nedeniyle sınırlı kalmaktadır. Genel olarak topluluk ve ekonomi için merkezi olmayan finans alanının büyüme beklentileri ve değeri oldukça açıktır. Birkaç sektör karmaşıklığı, henüz DeFi’nin tam olarak gelişmesine ve kullanıcılara finansal hizmetler sağlamasına izin vermemektedir.

İlk ve en önemlisi, çoğu DeFi protokolü DeFi’nin tek bir yönüne odaklanmıştır; finansal hizmetlere erişim söz konusu olduğunda kullanıcıların sıkıntılı noktalarına bütünsel bir çözüm sunmazlar. Kullanıcılar ihtiyaç duydukları hizmetleri tek bir noktadan alamazlar ve fazladan zaman harcamak ve ücret ödemek zorunda kalırlar, aynı zamanda bu, DeFi endüstrisi için bir bütün olarak birkaç sistemik soruna neden olur:

Sınırlandırılmış merkezsizlik: Olağanüstü büyümeye rağmen, DeFi hala oldukça küçük şirketlerden oluşuyor. Bu tür niş projelerin çoğu, projeyi gerçekten merkezden uzaklaştıracak kadar büyük bir kullanıcı tabanı oluşturamaz. Çok az kişi bir tokenı stake etmeye, onunla etkileşime girmeye veya hatta onu elinde tutmaya dahil olursa, onu kullanan platform otomatik olarak merkezileşir. Yönetim tokenları için daha da fazlası söz konusu olur. Token dağıtımının ve dolaşımının yapısı, istenen merkezsizlik düzeyine ulaşmak için son derece önemlidir.

Yerel tokenlar arasında pahalı geçiş – Çoğu DeFi protokolü çok sınırlı sayıda gelir yaratma fırsatı sunduğundan, kullanıcıların portföylerini çeşitlendirmek için protokoller arasında geçiş yapması gerekir. Ve her protokolün kendi yerel tokenı olduğundan, kullanıcıların bu tokenları takas etmek için çeşitli “ekstra” işlemler yapması gerekir. Sonuç olarak, ağ üzerindeki yük önemli ölçüde artar. Tek bir tokenın sınırlı işlevselliği nedeniyle meydana gelen birden fazla işlem ile ağ üzerindeki bu yük, katılım ücretlerinin marjını artırır. Bu dalgalanma etkisi nedeniyle, DeFi ana avantajlarından birini kaybediyor: ucuzluk.

Bu soruna etkili bir çözüm, DeFi projelerinin işbirliği olabilir. Yaklaşım oldukça makul, ancak dezavantajları da yok. Örneğin, bu tür proje “konfederasyonu” içindeki tokenlar, kullanıcıların dikkatini çekmek ve buna göre stake etmek için rekabet eder. Ve sonra ana blok zincirlerini aşırı yükleme ve yine maliyetleri artırma sorunu söz konusu olur.

2019 yılından beri piyasada bulunan ve halihazırda 50.000 kullanıcısı olan fintech şirketi Nimbus tarafından bir başka etkili çözüm önerildi. 27 Ocak’ta şirket, kullanıcılara tek bir ekosistem içinde 10 kazanç stratejisi sağlamak için merkezi olmayan uygulamalar (dApps) için DAO odaklı yeni bir platform başlatıyor. Dahası, ekosisteme tam erişim tek bir tokenla sağlanmaktadır: 27 Ocak aynı tarihte piyasaya sürülecek olan NBU. Şirketin yol haritasına göre, 2021’de dört merkezi olmayan uygulama sunulacak:

Nimbus IPO Hub dApp, kullanıcılara likidite havuzları aracılığıyla IPO’lara erişim sağlayan merkezi olmayan bir uygulamadır. IPO Hub ayrıca bürokrasiyi ve ekstra komisyon ücreti ödeme ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Nimbus ekibi, dApp’larını tamamen uyumlu hale getirmeye son derece önem veriyor, bu nedenle kripto varlıklarını kullanarak halka arzlara yatırım yapmak, kripto meraklıları ve nihayet bu fırsattan yararlanmak isteyenler için sorunsuz ve güvenli bir alan açıyor.

Nimbus Crowdfunding dApp, insanların hem girişim ​​sermayesine hem de dönüştürülebilir kredilere erişimle kaynak yaratmanın erken bir aşamasında gelecek vaat eden girişimlere yatırım yapmasına olanak tanıyan bir araçtır. Ayrıca, maksimum risk azaltımı için, girişim sermayesi fonları tarafından kullanılan aynı metodoloji kullanılarak girişimler seçilecek ve ardından DAO katılımcıları son bir söz sahibi olacak. Fonlar ayrıca gelişmiş hesap verebilirlik ve verimlilik için akıllı sözleşmelere dayalı olarak dağıtılacaktır.

Kripto Arbitraj Ticareti, dApp odaklı bir arbitraj ve ticaret aracıdır. Bu, halihazırda çalışan ve popüler olan (50.000’den fazla kullanıcı) Nimbus Arbitraj-Trading botunun merkezi olmayan bir sürümüdür. Şirket, kullanıcılarımız için gelişmiş risk azaltma ve ödül optimizasyonu ile yenilikçi havuz mekaniği uygulamayı hedefliyor.

P2P Borç Verme dApp, kullanıcıların borç almalarını ve borç vermelerini sağlarken, borç kurtarma olasılığını artıran çok sayıda teknikle riskleri en aza indiren merkezi olmayan bir uygulamadır. Ayrıca, konuma göre bir borç verenle bir borçluyu eşleştirme seçeneği de olacaktır.

Sonuç olarak, kullanıcılar finansal ürünlerin (DeFi topluluğunda talep gören) önemli bir kısmına tek bir platform olan Nimbus üzerinden erişebilir ve IPO’lar gibi benzersiz zaman testli yatırım araçlarına erişim elde ederler. Dahası, uygulama listesi nihai değil – gelecekte Nimbus yeni dApp’ler eklemeyi ve üçüncü taraf dApp’leri entegre etmeyi planlıyor.

Tek bir tokenın kullanılması, kullanıcıları düzenli olarak takas etme zorunluluğundan kurtarıyor. Bu da zamandan ve paradan tasarruf sağlar, blok zinciri üzerindeki yükü azaltır ve kullanıcı tabanı için dahili rekabet sorununu ortadan kaldırır. Ayrıca, platform zaten tam merkezsizlik için yeterli bir kullanıcı tabanına ve daha fazla geliştirme için kaynaklara sahip. Ve son olarak, DAO’su, Nimbus Organizasyonu için ayrılmış yönetişim tokenlarının yalnızca %10’una sahiptir.

Nimbus, 27 Ocak’ta piyasaya sürüldüğünde tüm DeFi piyasasının temel sorunlarını çözebilir mi? Hayır. Tek bir proje tüm sektörü değiştiremez. Ancak, merkezsizliğin en iyi uygulamalarını gerçekten uygulayan ve kullanıcılara gerçekçi ve verimli finansal araçlar sağlayan yeni DeFi sektörünün “ilk adımlarını” görmemiz muhtemeldir.

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin