Nike NFT savaşlarına dahil oldu!
Nike NFT savaşlarına dahil oldu!

Nike, NFT savaşlarına dahil oldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın en büyük tekstil firması Nike, perşembe günü New York federal mahkemesinde çevrim içi satıcı StockX’e Nike ayakkabılarının izinsiz görüntülerini sattığı için dava açtı.

Nike, StockX’in NFT’lerinin ticari haklarını ihlal ettiğini ve tüketicilerin kafasını karıştırabileceğini söyledi.

Spor ayakkabı, el çantası ve diğer ürünlerin satışı için bir platform olan Detroit merkezli StockX, geçen yıl 3,8 milyar dolardan fazla değere sahipti.

Nike yetkilileri yorum yapmaktan kaçındı

Ne şirket temsilcisi ne de avukatları yorum talebine yanıt vermedi.

Nike, StockX’in geçen ay spor ayakkabılarının izinsiz NFT’lerini satmaya başladığını ve alıcılara “yakın gelecekte” ayakkabıların fiziksel versiyonları için tokenleri kullanabileceklerini söyledi.

Dava dosyası StockX’in 500’den fazla Nike markalı NFT sattığını belirtiyor.

Dava, NFT’lerin “şişirilmiş fiyatları ve belirsiz satın alma ve sahiplik koşulları” hakkındaki şikayetlerin ve alıcıların StockX modelinin meşruluğuna ilişkin şüphelerinin Nike’ın ticari itibarını zedelediğini söyledi.

Nike kendi NFT ürünlerini satışa sunacak

Nike, Aralık ayında satın aldığı dijital sanat stüdyosu RTFKT ile birlikte bu ayın sonlarında “bir dizi sanal ürün” yayınlayacağını söyledi.

NFT davaları artıyor

NFT’lerin popülaritesi son zamanlarda patladı ve bunlarla ilgili davalar ABD mahkemelerini meşgul etmeye başladı. Miramax, yönetmen Quentin Tarantino’ya, yönettiği ve stüdyonun dağıtımını yaptığı 1994 yapımı “Ucuz Roman” filmiyle ilgili NFT’leri müzayedeye çıkarma planları nedeniyle Kasım ayında dava açtı.

Geçen ay Hermes, Fransız şirketin Birkin çantalarının “MetaBirkin” NFT’leri nedeniyle sanatçı Mason Rothschild’e dava açtı.

reuters


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin