Son Dakika: Nijerya’nın dijital parası için resmi duyuru tarihi açıklandı!
Son Dakika: Nijerya’nın dijital parası için resmi duyuru tarihi açıklandı!

Nijerya Merkez Bankası’ndan kripto para açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen ay Nijerya Merkez Bankası, kripto ile uğraşmanın yasak olduğunu söyledi. Ancak bu tür bir ifade yalnızca finans kurumlarına uygulandı.

Today Ng adlı yerel gazete tarafından yayınlanan bir habere göre, merkez Bankası kripto ile ilgili bankacılık faaliyetleri ile nüfus tarafından kripto para kullanımı arasında bir çizgi çekmekten başka bir şey yapmadı.

Diğer bir deyişle, Nijerya’da traderlar, açıkça yasadışı amaçlarla kullanılmadıkları sürece kripto ile işlem yapma özgürlüğüne sahip.

Nijerya’da kripto yasak değil ve işlem yapılabilir

Finans Muhabirleri ve İşletme Editörleri seminerinde Banka’nın Başkan Yardımcısı Adamu Lamtek; Lamtek şöyle açıkladı:

CBN, Kripto para birimlerinin kullanımına kısıtlama getirmedi ve insanları ticaret yapmaktan caydırmıyoruz. Az önce yaptığımız şey, bankacılık sektöründeki Kripto para birimleri ile ilgili işlemleri yasaklamaktı.

Açıklama, Nijerya Merkez Bankası tarafından ülkedeki tüm bankacılık kurumlarına kripto borsası hizmetlerini işleten veya kullanan kişiler tarafından kullanılan her türlü hesabı kapatmaları talimatı veren bir mektubun ardından ülkede gelişen bir gerginlik ve spekülasyon dalgasına yanıt olarak geldi.

Afrika, Kripto kabulü açısından yükseliyor

BCN’nin açıklaması, Afrika piyasalarında bir belirsizlik dönemini sona erdiriyor. Nijerya, Sahra Altı Afrika’da en yüksek Bitcoin ticaret hacmine sahip ülkedir ve en yakın rakibinin hacmini neredeyse üç katına çıkarmıştır.

Metrikler sitesi Useful Tulips’in verilerine göre Nijerya, geçen hafta Bitcoin’de yaklaşık 8,8 Milyon Dolarlık bir hareket yaptı. Rakamı bir bağlama oturtmak gerekirse, bu miktar tüm kıtanın toplam ticaret hacminden daha fazladır.

bu haber ilk defa cryptopotato’da yayımlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin