featured
Nijerya merkez bankası yetkilisi önemli açıklamalarda bulundu.

Nijerya merkez bankası yetkilisi: ”Bitcoin yatırımcılığı bir kumardır.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nijerya merkez bankası yetkilisi, Bitcoin hakkındaki son konuşmasında, yapılan yatırımın “kumar” olduğunu ve bunun düzenlenmesi gerekebileceğini iddia etti.

Nijerya merkez bankası Bitcoin işlemlerini kumar olarak görüyor

Bloomberg’e Nijerya’nın başkenti Abuja’da yapılan bir röportaj sırasında konuşan Nijerya merkez bankası yetkilisi Godwin Emefiele’nin yaptığı açıklama şöyleydi:

Kripto para ya da Bitcoin bir kumar gibidir ve herkesin çok dikkatli olması gerekir. İnsanların “kumar” için riskte bulunduğu durumlara merkezi bir banka olarak destek veremeyiz.

Emefiele, Bitcoin’in düzenlenmesi konusundaki endişeleriyle ilgili konuşan ve genişleyen global makam listesine giren en son kişi. Geçen yıl bir numaralı dijital para birimi, değerini yüzde 1,700 arttırarak doruk noktasına yükselip ilk kez 20,000 doları görmüştü.

Perakende ve kurumsal yatırımcılardan gelen yoğun ilgi, düzenleyiciler arasında kripto para biriminin oynaklığından dolayı artan bir endişe olduğu anlamına geliyor. Sadece bu da değil, kripto pazarının suçlular arasında kullanıldığına dair güçlü bir algı var.

Bunun gibi durumlar piyasada daha fazla gözetim talebi tetikliyor. Bununla birlikte, Çin ve Güney Kore gibi ülkeler, dijital para ticareti konusundaki duruşlarını sıkarken, kripto paralar için talep devam ediyor.

Son haftalarda biraz yukarı yönlü bir değişim yaşanmasıyla birlikte Bitcoin ve Ethereum gibi büyük kripto para birimlerinin fiyatlarının arttığını görüyor.

Bununla birlikte, birçokları hala bunun bir balon gibi görünmekte olduğunu savunuyor.

Emefiele, bu belirsizlik nedeniyle, araştırmacı ve para politikası bölümündeki meslektaşlarına piyasayı incelemek için çağrıda bulundu.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin