featured

Nijerya Merkez Bankası Müdürü; Kriptopara Dalgası “Durdurulamaz”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nijerya Merkez Bankası’nın blockchain ve kripto para birimleri ile daha yakından ilgilendiği söyleniliyor.

The Guardian’daki bu hafta yayımlanan bir rapora göre; Ülkenin merkez bankasındaki müdür yardımcısı, Musa Jimoh geçtiğimiz günlerde Nijerya’nın en büyük şehrindeki Lagos’taki blockchain odaklı bir konferansta konuştu. Jimoh, Nijerya Merkez Bankası’nın bu konuda kağıt cüzdan hazırladığını belirtti.





Bununla birlikte, belki de en dikkat çekici olanı, Jimoh’un merkez bankasına “blokchain teknolojisi ve türevleri tarafından üretilen dalgaların  durduramayacağını” belirtti. Bu yorumlar, yerli para politikasının yanı sıra bankacılık sektörünün düzenlenişini denetleyen kurumdan ekstra ağırlık taşıyor.

Jimoh, yaptığı konuşmada, kullanıcılara blockchain bağlantılı verilere erişen özel anahtarlar üzerinde özerklik sağlayan teknolojinin doğasının “sınırlamanın ve müsaderenin ötesinde” para biçimlerinin oluşturulmasını sağladığını belirtti.

Konferansa katılanlar, teknolojinin yurtiçinde nasıl ilerlediğiyle ilgili genel olarak olumlu bir resim çizdiler. Ele alınan diğer konular, blockchain ödemeleri sınırlar ötesine taşımaya nasıl yardımcı olabileceğini ve yeni teknolojiyle ilişkili yatırım risklerini içerdiğini içeriyordu.

Nijerya Bilgi Güvenliği Topluluğunun Başkanı Dr. David Isiawe, teknolojinin ülkedeki liderlerin “öyle ya da böyle benimsenmesi gerektiği” olduğunu söyledi.

Bu tür gelişmeler Nijerya’nın Blockchain ile teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğinide gösteriyor.



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin