NFT piyasasında ibre yukarı çevrildi
NFT piyasasında ibre yukarı çevrildi

NFT’lerde dört aylık düşüş bitti! İbre yukarı döndü: Sebebi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Değiştirilemez token (NFT) piyasasının hacmi, Ağustos ve Kasım 2021 arasında istikrarlı bir şekilde düştü. Ancak Aralık ayında bu eğilimin kırıldığı ortaya çıktı. Veriyi The Block Research ekibi ortaya çıkardı.

Ethereum tabanlı pazar yerleri için aylık NFT hacimleri Kasım ve Aralık aylarında %16,6 artarak 2021’in son ayında 2,26 milyar dolara ulaştı.

NFT piyasasının hacmi neden arttı?

Aralık ayı satış hacmindeki artışın olası sebebi, ay boyunca Bored Ape Yacht Club (BAYC) ve oyun odaklı NFT’lere olan ilginin artması olabilir.

Kasım ayının sonlarında, İngiltere merkezli kripto para ödeme şirketi MoonPay, ünlülerin BAYC gibi pahalı NFT’leri satın almalarına izin veren bir hizmet sundu. 2 Aralık’a kadar Post Malone, Jimmy Falon, Diplo ve DJ Khaled gibi ünlüler MoonPay’in hizmetlerini kullanarak bir Ape satın aldı.

BAYC rekor seviyelere yükselirken, oyun odaklı NFT’ler de Aralık ayında öne çıktı. The Block verilerinin gösterdiği gibi, oyun NFT’leri, NFT pazar yeri satış hacmine benzer bir eğilim izledi. Oyun NFT’leri için haftalık işlem hacmi Aralık ayında yükselmeden önce, Ağustos’tan Kasım’a kadar istikrarlı bir şekilde düştü.

Aralık ayında Twitch’in kurucu ortağı Justin Kan, Fractal adlı oyun odaklı bir NFT platformunu duyurdu ve başlattı. Oyun devi Ubisoft da NFT’leri denemeye başladı.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin