Dev NFT pazar yeri, yeni yıla rekor işlem hacmiyle başladı
Dev NFT pazar yeri, yeni yıla rekor işlem hacmiyle başladı

Dev NFT pazar yeri, yeni yıla rekor işlem hacmiyle başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – OpenSea, Ocak ayında halihazırda 2 milyar dolar değerinde NFT’nin el değiştirmesiyle aylık işlem hacmi açısından yeni bir ATH belirleme yolunda ilerliyor.

NFT pazar yeri devi OpenSea, 2022’ye birkaç gün içinde etkileyici rakamlar kaydediyor ve platformun ticaret hacmi şimdiden 2 milyar doları buluyor.

OpenSea Yeni Aylık Hacmi rekora koşuyor

Dune Analytics’ten elde edilen veriler, lider pazarın 2022’de şimdiye kadarki ortalama günlük işlem hacminin 260 milyon doların üzerinde olduğunu gösterdi. Ocak ayında kaydedilen aylık hacim zaten 2 milyar doları aşmış olsa da, rakam henüz Ağustos 2021’de ulaşılan 3.5 milyar doların üzerindeki tüm zamanların en yüksek seviyesini (ATH) geçmedi.

Bu arada, 2022’ye sadece on gün içinde kaydedilen hacim ile Ocak ayının aylık hacminin yeni bir ATH belirleme olasılığı yüksek. En son gelişme, OpenSea’nin Coatue ve Paradigm liderliğindeki bir C Serisi finansman turunda 300 milyon dolar toplamasından kısa bir süre sonra geldi.

Yeni sermaye enjeksiyonu, OpenSea’nin değerini 13 milyar doların üzerine çıkardı; bu, Temmuz 2021’de kaydedilen 1,5 milyar dolardan astronomik bir artışla gerçekleşti. Platforma göre, 300 milyon dolar, NFT ekosistemine yatırım ve güçlü ürün geliştirme dahil olmak üzere hedeflenen hedeflere ulaşmak için kullanılacak.

Popüler Bored Ape Yacht Club (BAYC) olmak üzere çeşitli NFT koleksiyonlarına yönelik artan bir talep olmaya devam ediyor. Bu arada BAYC NFT serisi, OpenSea’de 1 milyar doları aştı.

Bir dizi ünlünün çeşitli Bored Apes satın aldığını görünce, bu başarı şaşırtıcı olmaktan çıktı. NBA yıldızı Stephen Curry, 55 ETH (o zamanlar 180.000 dolar değerinde) ile böyle bir NFT satın aldı. Amerikalı rapçi Eminem de kısa süre önce 460.000 doların üzerinde bir değere sahip bir tane satın aldı. Eylül 2021’de Sotheby’s’de açık artırmaya çıkarılan 101 BAYC NFT’si 24 milyon dolara satıldı.

Dev NFT pazar yeri için halka arz tartışması

OpenSea arka arkaya bazı etkileyici performanslar kaydederken, şirkete yönelik eleştiriler de söz konusu. Platformun Ürün Başkanı Nate Chastain’in içeriden öğrenenlerin ticaretiyle ilgili bildirilen iddialar üzerine ayrılmasının ardından, piyasa Aralık ayında ilk Finans Direktörünü (CFO) atadı.

Yeni CFO Brian Roberts, daha önce ABD’li araç çağırma şirketi Lyft’te aynı pozisyondaydı. Roberts, atanmasından kısa bir süre sonra, şirketin başarı oranını göz önünde bulundurarak mantıklı olanın, önde gelen pazar yerini halka açmayı düşünmek olduğunu söyledi.

Bununla birlikte, kripto topluluğundaki birçok kişi CFO’nun, platformun token airdropları yapmak istememesinin hayal kırıklığı yarattığını belirten açıklamasına sıcak bakmadı. Roberts hemen ortamı yumuşatmaya çalıştı ve yorumunun yanlış anlaşıldığını söyledi.

Yöneticiye göre, OpenSea henüz halka açılmayı düşünmüyordu ve bir halka arz yapması durumunda bunu topluluğa danışacağını belirtti.

Bu haber ilk olarak cryptopotato.com’da yayınlandı.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin