NFT pazarında rekabet artarken; OpenSea işlem hacmi yeni ATH'ye yürüyor!
NFT pazarında rekabet artarken; OpenSea işlem hacmi yeni ATH'ye yürüyor!

NFT pazarında rekabet artarken; OpenSea işlem hacmi yeni ATH’ye yürüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – OpenSea, en büyük NFT Pazar yerlerinden biri olmaya devam ederken bu ayın verileri dikkat çekiyor. NFT İşlem Hacmi Ocak ayında 7 milyar dolarlık yeni ATH belirleyecek Kripto ve borsalar düşüşte olabilir, ancak değiştirilemez token alanı yeni zirveler için ayarlama yaptı. The Block’tan elde edilen veriler ışığında, Ocak ayında NFT işlemlerinin yazıldığı sırada 6.89 milyar dolar olduğunu gösteriyor. Bu, gün sonundan önce 7 milyar doları geçme olasılığı olduğu anlamına geliyor.

OpenSea NFT pazarına hakim ama yeni rakipler çıktı!

Beklendiği gibi, OpenSea, toplam ticaretin 4.21 milyar dolarını oluşturan pazardaki baskın güç olmaya devam ediyor. Ancak 2,2 milyar dolarlık işlem hacmine sahip LookRare önemli bir rakip olarak ortaya çıktı. Diğer önemli sanatçılar arasında 314,1 milyon dolar ile Solana merkezli Magic Eden yer alıyor.

Bu, sektörün şimdiye kadar kaydettiği en yüksek aylık işlem hacmi 2021 yılının Ağustos ayı 3.31 milyar doların üzerinde gerçekleşen rekor oldu. NFT işlem hacminin tamamı geçen yıl yaklaşık 20 milyar dolar civarındayken, Ocak ayının performansı tek başına bu yılın ticaretinin geçebileceğini gösteriyor.

OpenSea‘nin ayrıca, Ağustos 2021’de belirlenen 3.16 milyar dolarlık önceki aylık rekorunu kırdığı için kutlamak için bir nedeni var. Geçen yıl boyunca OpenSea, birçok durumda NFT aylık ticaret hacminin %80’inden fazlasını oluşturduğu için bu alanda baskındı.

Bu ay için durum daha farklı oldu. LookRare’in bu ayın başlarında piyasaya sürülmesi OpenSea baskınlığına rakip olmasına sebep oldu. Basit bir amaç olan OpenSea’yi tahttan indirmek olan LookRare, daha fazla kullanıcı elde etmek için çeşitli taktikler kullandı. İlk ayda 2 milyar doları aşan işlem hacmi, taktiklerin işe yaradığını söyleyebiliriz.

Platformdaki 2.2 milyar dolarlık işlem değeri organik ticaret hacmini temsil ediyor. Bununla birlikte, NFT pazarı, önemli bir değere denk gelen 10 milyar doların üzerinde bir gerçek ticaret hacmine sahip. LookRare yerel tokeni olan LOOKS, şu anda piyasaya sunulduğundan bu yana değerinin %64 fazlasıyla 4 doların üzerinde işlem görüyor.

OpenSea için bu, yaklaşımını yeniden tanımlamanın ve erişimini genişletmenin zamanı olabilir. Zaten, önde gelen pazarın yakında Solana tabanlı NFT’ler için destek ekleyeceğine dair söylentiler var.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin