NFT pazar payı el mi değiştiriyor?

NFT pazar payı el mi değiştiriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dijital sanat sektöründe rekabet kızışıyor. NFT pazar payı için JPMorgan analistleri önemli açıklamada bulundu. Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki JPMorgan analistleri, piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum’un NFT pazar yerindeki kaybını değerlendirdi. ETH, değiştirilemez tokenler (NFT’ler) söz konusu olduğunda Solana gibi rakiplere pazar payı kaybettiğini gördüklerini açıkladılar.

NFT pazar yerine her geçen gün yeni oyunlar giriş yapıyor. Pazar yeri genişlemesine rağmen pasta payında azalmalar yaşanıyor. Ethereum bu pazarın ilklerinden biri olmasına rağmen hakimiyetini kaybediyor. Solana her ne kadar yeni dahil olsa da NFT pazarına çabuk uyum gösterdi. 

Business Insider tarafından paylaşılan bir nota göre analistler, Ethereum’un takas edilemeyen token alım satım hacmi payının 2021’in başında %95’ten %80’e düştüğünü belirtti. NFT’nin patlama yaşadığı 2021 yılında Ethereum ağı değiştirilemez token tarafında en çok tercih edilen varlık olmuştu. Ancak 2022 yılına Ethereum o kadar iyi başlayamadı.

NFT pazar payı Solana’ya geçiyor

Analistler, Ethereum ağındaki trafik ve yüksek ücretlerin belirgin olduğunu söylüyor. Tıpkı merkezi olmayan uygulamalarda olduğu gibi, “tıkanıklık ve yüksek gaz ücretlerinin” “NFT uygulamalarını diğer blok zincirlerini kullanmaya teşvik ettiğini” gösteriyor. Burada da Solana gibi alternatifli varlık seçimi yapılıyor. Bir raporda şu sözlerle Ethereum’un NFT pazar payı daha net ortaya çıktı: 

“NFT payının kaybı 2022’de sürmeye devam ederse, bu Ethereum’un değerlemesi için daha büyük bir sorun haline gelecektir.”

NFT pazarı, bazı koleksiyonların milyonlara satılmasıyla geçen yıl 12 milyar doları aştı. NFT’ler, benzersiz tanımlama kodlarına ve onları birbirinden ayıran meta verilere sahip kripto varlıklardır. BTC ve ETH’den farklı olarak, eşdeğer olarak alınıp satılamazlar.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin