NFT çılgınlığı ile 2017'deki ICO furyası arasında önemli benzerlikler var
NFT çılgınlığı ile 2017'deki ICO furyası arasında önemli benzerlikler var

NFT çılgınlığı ile 2017’deki ICO furyası arasında önemli benzerlikler var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Litecoin’in (LTC) mucidi Charlie Lee, fungible token veya NFT’lerin popülaritesindeki devam eden artışın, 2017’nin ICO çılgınlığı ile pek çok ortak noktası olduğuna inanıyor.

NFT ile ICO benzerliği dikkat çekiyor

Lee, 2021’in NFT popülaritesi ile 2017’nin ICO çılgınlığı arasında en az beş benzerlik açıkladı ve her ikisini de Salı günü bir tweet ile 2013’teki altcoin çılgınlığı ile karşılaştırdı.

Litecoin kurucusuna göre, her üç kripto para birimi fenomeni de çok benzer görünüyor, çünkü “engelsiz” yaratılmaları kolay, anlaşılması ve açıklanması ise basit. Lee, NFT’lerin, ICO’ların ve 2013’ün altcoinlerinin de benimseme açısından büyük bir benzerliğe sahip olduğunu belirtti. Hepsi “tonlarca yeni insanı kriptoya” getiriyor veya getiriyor.

2013’teki yüksek altcoin fiyatları ve pump’lara benzer şekilde, ICO’lar ve NFT’ler büyük hype ve FOMO ile ilişkili. Ancak Lee’ye göre “çok azı değere sahip olacak” ve çoğu insan bunlara sahip değil.

Lee: “Sonunda değerleri sıfıra düşecek”

Lee daha önce Şubat ayında NFT’lerin yaratmanın “sıfır maliyete” sahip olduğunu iddia ederek NFT endüstrisi hakkında bazı cesur eleştiriler dile getirdi.

“Başka bir NFT yaratmanın neredeyse sıfıra yakın maliyeti nedeniyle, pazar sonunda bu çılgınlıktan para kazanmaya çalışan sanatçıların NFT’leriyle dolacak. Litecoin’in yaratıcısı, arz talebi karşılayacak ve fiyatlar sonunda düşecek.”

Lee bu fikrinde yalnız değil

Lee, son zamanlarda kripto endüstrisindeki iki ana kavram arasında paralellikler çizdiği için, NFT’lerin yeni ICO’lar olduğunu düşünürken yalnız değil. Satoshi Nakamoto Enstitüsü başkanı Michael Goldstein, Pazartesi günü, “NFT’lerin 2021’in ICO’ları olduğunu” tweetledi.

Bir kripto yatırımcısı ve Mechanism Capital’in kurucu ortağı Andrew Kang da Salı günü Twitter’da NFT’lerin “tüm hayranlarını kandırabilen” ünlüler arasında giderek daha popüler hale geldiğini ve sadece kâr aradıklarını ima etti.

ICO döneminde de sanatçılar ilgi göstermişti

Sanat ve medyayı dijital olarak satın almak ve satmak için yeni bir yöntemi temsil eden NFT’ler, son zamanlarda Kanadalı müzisyen Grimes ve Linkin Park rapçi Mike Shinoda da dahil olmak üzere popüler ünlülerin ilgisini çekti.

2017’de bir dizi ICO, Amerikalı müzik yapımcısı DJ Khaled ve Amerikalı aktör Steven Seagal gibi ünlüler tarafından büyük ölçüde desteklendiğinden, ünlülerin onayları, NFT’ler ve ICO’lar arasında başka bir sağlam paralellik oluşturuyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin