featured

NFT aylık hacimleri kayıplarda: Üstü üste beşinci ay…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ayıp piyasası sadece kripto varlıkları etkisi altına almadı. Daha öncesinde de NTF düşüşlerini yazmıştık. Son dönemde NFT aylık hacimleri ise büyük düşüşler kaydetmeye başladı. Endüstrinin her alanına ilgi çok ama çok azaldı.

2022 yılının Ocak ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasından bu yana, NFT pazar yeri kötü görüntü çiziyor. Blok zincirinde kayıtlı dijital sanat ve koleksiyon olarak da bilinen takas edilemez tokenlerdeki (NFT’ler) işlem hacimleri %97 oranında düştü.

NFT aylık hacimleri çöküşün fotoğrafını daha iyi çıkarıyor. Aşağıda yer alan grafik bunun en iyi göstergesi olsa gerek. NFT’lere olan ilgi azalmaya başladığından, art arda beş aylık düşüş gözlemleniyor.

NFT aylık hacimleri kan kaybediyor

Hildobby tarafından Dune Analytics’te sağlanan istatistiklere göre, NFT aylık hacimleri 2022’nin başında 17 milyar dolara ulaştıktan sonra Eylül ayında yarım milyar doları bile göremedi. 

Hızla sıkılaşan para politikasının bir sonucu olarak, yatırım akışları spekülatif varlıklardan kesildi. Kasım 2021’deki zirvesinden bu yana yaklaşık 2 trilyon dolar piyasadan ayrıldı.

NFT’lere ilgi azalıyor

Dijital koleksiyonlara olan ilgi azaldıkça, takas edilemeyen tokenler için ticaret faaliyetinin %40 oranındageriledi. Bu NFT aylık hacimlerine de yansıdı. Ayrıca Footprint Analytics şunları söyledi:

“Mayıs ortasında kripto piyasası önemli zorluklarla karşılaştı ve NFT piyasası soğudu. NFT aylık hacimleri ve genel işlem hacmi geriledi. İlk çeyrekte 19,02 milyar dolardan ikinci çeyrekte 11,26 milyar dolara kadar geriledi.”

Ayrıca dünyanın en büyük NFT pazarı olan OpenSea’nin günlük alım satım miktarlarında önemli bir düşüş görüldü. NFT pazarındaki işlem hacmi, 26 Ağustos itibarıyla 10.05 milyon dolara kadar düştü. 

Haziran ayında yapılan bir ankette ise, müşterilerin büyük çoğunluğu NFT’leri satmak için alıyor. Yüzdelik olarak baktığımızda ise % 64,3’ü NFT’lere para kazanmak için yöneliyor.Yatırımcıların yarısından fazlasının yalnızca finansal durumlarını artırmak amacıyla NFT satın aldığı düşünülüyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin