Newcastle United ve Cardiff City ICO başlatıyor - Kripto Para Haber
Newcastle United ve Cardiff City ICO başlatıyor - Kripto Para Haber

İngiltere Premier Ligi’nden iki büyük takım ICO başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

The Times’a göre İngiltere Premier Ligi’nden Newcastle United ve Cardiff City ICO başlatma planlarını açıkladı. Newcastle United ve Cardiff City son zamanlarda finansal zorluklarla mücadele ediyor ve fonları yükseltmenin yeni yollarını arıyorlar.

Newcastle United ve Cardiff City ICO ile mali zorlukları aşmayı planlıyor

Her iki takım da ICO’larını organize etmekle görevli olan merkezi olmayan bir spor yatırımı ve finansman platformu olan SportyCo ile görüşmelerde bulunuyor. Ayrıca SportCo, Brezilyalı futbol kulübü Avai Futeball Clube‘un 20 milyon dolarlık ICO’su ile de yakın bir ilişki içerisindeydi.

Cardiff City’nin şu anda yaklaşık 150 milyon dolar borcu bulunuyor ve bunların çoğu Malezya’lı zengin Vincent Tan’a ait. Yaklaşık on yıl önce tartışmalı spor milyarderi Mike Ashley tarafından satın alınan Newcastle United da kafasını suyun üstünde tutmaya çalışıyor. ICO’lar, kulüplerin kamu finansmanına ulaşmaları için daha hızlı ve kolay bir yol olarak görünüyor.

SportyCo’nun kurucu ortaklarından Marko Filej şöyle söylüyor:

Kalabalık satıştan elde edilen para, kulübte sonsuza dek kalacak olan altyapı yatırımlarına gidiyor. Bu ilk para teklifi ile, futbolda ve genel olarak spor endüstrisinde yeni bir sayfa açıyoruz.

Bu adım, Newcastle United ve Cardiff City’nin kripto paralar ile ilgili ilk adımı değil. Ticaret platformu eToro geçtiğimiz günlerde iki büyük İngiltere takımıyla birlikte büyük bir sponsorluk anlaşması başlattığını açıklamıştı.

chepicap

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin