New York Üniversitesi kripto para dersleri verecek - Kripto Para Haber
New York Üniversitesi kripto para dersleri verecek - Kripto Para Haber

New York Üniversitesi kripto para dersleri verecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

New York Üniversitesi kripto para birimlerine odaklanan kapsamlı bir lisans programı sunacak.

New York Üniversitesi (NYU), Abu Dabi ve Şanghay’daki ek kampüslerle özel bir kâr amacı gütmeyen araştırma üniversitesidir. NYU, öğrencilerin kripto para birimlerinde büyük çapta bir öğrenim görmesine olanak tanıyan ilk yüksek öğrenim enstitüsü olma yolunda ilerliyor.

New York Üniversitesi kripto para için zemin çalışması yapıyor

Yakın zamanda 75.000’den fazla lisans başvurusu almış olan NYU, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösteriliyor. Kripto sektöründe kariyer için öğrencilere nasıl bir eğitim programı planladıkları hakkında yorum yapan Profesör Andrew Hinkes şunları söyledi:

Öğrencilerin yasal kuralları anlayabilmeleri ve bu yeni pazarla başa çıkabilmelerini sağlamak için madalyonun diğer yüzünde neler olup bittiğini gösteren bir temel oluşturmayı umuyoruz.

Özellikle, Stern’in işletme okulu aynı zamanda Blockchain teknolojisi ve kriptografik varlıklar için bireysel veya seçmeli dersler sunan ilk öğrenim merkezi. CryptoGlobe’da olduğu gibi, ABD’de ve yurt dışındaki diğer birçok üniversite ve akademik merkez, dağıtık defter teknolojisi (DLT) üzerine kurslar vermeye başladı.

Kripto para borsası Coinbase ve araştırma firması Qriously tarafından yapılan son araştırmalar, dünyanın en iyi üniversitelerinin %42’sinin artık dijital para birimleri üzerinde dersler sunduğunu ortaya koydu. Anketten elde edilen diğer bulgular, ankete katılan 675 öğrencinin %26’sının kripto derslerine ilgi duyduğunu gösterdi.

NYU’da kripto ile ilgili derslere kayıtlı birçok öğrenciden biri olan Mustafa Khan şunları söyledi:

Bugün yaşadığımız çevrede, yeni teknolojilerin nasıl çalıştığını ve yasal sistemle nasıl etkileştiklerini ele almak çok önemli.

İnternet 3.0

Birçok genç öğrencinin Blockchain teknolojisini “yeni bir endüstrinin doğuşu” olarak gördüğü ve “internet 3.0” olarak Bitcoin (BTC) ve Ethereum’u (ETH) gördükleri belirtildi.

Kimse dijital paranın gelecekteki ekonomi ve toplum üzerindeki etkisini tam olarak tahmin edemese de Stanford ve Cornell gibi en iyi üniversiteler şu anda kripto varlıkları üzerinde pek çok ders sunuyor. Bu eğitim programları dijital para birimlerinin yakın zamanda çok daha iyi bir şekilde anlaşılacağı anlamına geliyor.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin