kripto para girişimcilerini
BitLicense almak artık daha kolay!

New York kripto para madencilerinin elektrik faturalarını şişirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri’nin en önemli şehirlerinden New York kripto para madencililerini yakından ilgilendiren bir karar verdi. Şehirde madencilik faaliyetlerinde bulunanlardan daha fazla elektrik ücreti alınacak.

New York kripto para madencileri için cehenneme dönüşebilir

Perşembe günü devletin kamu hizmeti düzenleme kuruluşu olan New York Eyaleti Kamu Hizmeti Komisyonu, mart ayından itibaren uygulanmak üzere bir dizi karar alındığını duyurdu.

Karara göre yüksek enerji kullanarak kripto para madenciliği işiyle uğraşan şirketlerin, normalden daha yüksek bir enerji tarifesiyle faturalandırılacağı açıklandı.

Dilekçenin sahibi tanıdık bir kurum: NYMPA

Büyük miktarda enerji gerektiren kripto para madenciliği, madencilerin onaylanmış işlem blokları oluşturmak için sürekli olarak yüksek miktarda güç çeken özel bilgisayar çipleri kullanarak bir Blockchain’e eklenmesi için ödüllendirildiği bir süreçtir.

Hareket, kripto madencilik şirketlerinin artan talebi nedeniyle konut ve iş müşterileri için yüksek elektrik maliyetleri ile ilgili endişelere dayanarak, eyaletteki 36 belediye güç sağlayıcısı olan New York Belediye Güç Ajansı (NYMPA) tarafından hazırlanan bir dilekçeyi izliyor.

Komisyon belediyeleri yetkilendirdi, uygulama çok yakında başlıyor

Dilekçede ayrıca, kripto para madencilerinin geleneksel olarak benzer yük büyüklüğüne sahip şirketlerle daha az iş sahibi olan ekonomik kalkınmayı getirmediği ve yerel topluluk arasında az sermaye yatırımı yaptığı ya da hiç yapmadığı ileri sürüldü.

Düzenlemede, şu ifadeler yer aldı:

Komisyon, belediye yetkili makamlarının, ekonomik kalkınma yardımı almayan ve 300 kW’ı aşan bir maksimum talebe ve yılda metrekare başına 250 kWh’yi aşan bir yük yoğunluğuna sahip olan yüksek yoğunluklu yük müşterileri üzerinde odaklanan yeni bir tarife oluşturmasına izin verecektir.

Tarifeleri artırma hareketi, NYMPA’nın kapsama alanı altında yer alan Plattsburgh kentinde gerçekleşiyor. NYMPA, son olarak kripto para madenciliğini bölgesel olarak yasaklamayı planlamasıyla gündeme gelmişti.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin