New York, Blockchain tabanlı COVID-19 pasaportu sistemini önümüzdeki hafta başlatıyor
New York, Blockchain tabanlı COVID-19 pasaportu sistemini önümüzdeki hafta başlatıyor

New York, Blockchain tabanlı COVID-19 pasaportu sistemini önümüzdeki hafta başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – New York Valisi Andrew Cuomo, Blockchain destekli bir COVID-19 pasaportu olan Excelsior Pass’ın 2 Nisan Cuma gününden itibaren eyalet genelinde kullanıma sunulacağını duyurdu.

Blockchain tabanlı COVID-19 pasaportu geliyor

Vali Cuomo resmi bir açıklamada şöyle konuştu:

“New Yorklular, COVID’i yenmek için halk sağlığı rehberliğini takip edebileceklerini kanıtladılar. Yenilikçi Excelsior Pass, yeni araç kutumuzda virüsle savaşmak için yeni bir araç ve ekonominin daha fazla sektörünün güvenli bir şekilde yeniden açarak kişisel bilgileri güvende tutmamızı sağlayacak.”

Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, bir kişinin aşılanmış veya yakın zamanda COVID-19 için negatif test sonucu aldığının bir kanıtı olan “COVID-19 pasaportları” fikri üzerinde kafa yoruyor. Ancak evrak taşımanın pratikliğiyle ilgili gizlilik riskleri ve endişeleri genellikle olumsuz taraflar olarak gösteriliyor.

Gizlilik kaygılarını çözüyor

Fakat Cuomo’ya göre Excelsior Pass, bu endişelerin çoğunu çözüyor. Sistem, IBM’in Blockchain tabanlı dijital sağlık geçiş platformu üzerine inşa edildi ve bu nedenle Blockchain, IBM’in veya bu konuda herhangi bir tarafın veri tabanı tutmadığı anlamına geliyor.

Resmi açıklamada ayrıca şunlar söyleniyor:

“Blok zinciri ve şifreleme gibi güvenli teknolojiler, verilerin korunmasına yardımcı olmak ve doğrulanabilir ve güvenilir hale getirilmesine yardımcı olmak için Excelsior Pass’a entegre edildi.”Uygulamalarda hiçbir özel sağlık verisi depolanmaz veya izlenmez.”

Valinin ofisi, geçiş kartının “bir mobil havayolu biniş kartına benzer” olacağını ve taranan kişinin son negatif COVID-19 test sonucunu (PCR veya antijen) veya aşı kanıtını doğrulayabileceğini söyledi.

IBM Public and Federal Market Genel Müdürü Steve LaFleche, bu ayın başlarında bir blog gönderisinde, sistemin New Yorkluların sağlık durumlarını gönüllü olarak paylaşmalarına izin vereceğini söyledi.

“Her katılımcı, kimlik bilgilerini oluşturmak için kullanılan temel kişisel verileri paylaşmadan hangi bilgileri, kiminle, ne zaman ve hangi amaçla paylaşmak istediğini belirleyecektir.”

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin