New York başsavcısından kripto paralara dair çok sert çifte uyarı geldi! Neler oluyor?
New York başsavcısından kripto paralara dair çok sert çifte uyarı geldi! Neler oluyor?

New York başsavcısından kripto paralara dair çok sert çifte uyarı geldi! Neler oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – NY Başsavcısı Letitia James, kripto para piyasalarında haftalarca süren dalgalanma ve kripto şirketlerini içeren iki yüksek profilli davanın ardından, sektördeki tüm katılımcılara en sert uyarısını yaptı.

“Yüksek risk, düşük koruma ile karşı karşıyasınız”

1 Mart’ta yayımlanan çifte uyarıda James, perakende yatırımcıları, hem düzenli kripto ticareti açısından hem de yaygın ekonomik kaygı ve yüksek işsizlik dönemini istismar eden kötü aktörler tarafından “yüksek riskler ve düşük koruma ile karşı karşıya kaldıkları” konusunda uyardı.

Günlük ticaretler ve 2021 kripto boğa piyasasının cazibesi ile ilgili olarak, James’in uyarısı hiçbir etki yapmış gibi görünmüyor. Duyuru, “Daha saygın bir ticaret platformundan sağlam bir sanal para birimi satın alsanız bile, fiyat bir anda düşebilir.” diye belirtiyor ve kripto para birimi ticaretinin geleneksel hisse senetleri, tahviller ve diğer varlıklar gibi olmadığını vurguluyor:

“Mevcut piyasada ticaret yapmak, yatırımcıları vahşi fiyat dalgalanmaları, ticaret platformu operatörleri arasındaki çıkar çatışmaları ve artan piyasa manipülasyonu gibi risklere maruz bırakıyor. Dahası, sanal varlıklardaki meşru yatırımlar bile spekülatif balonlara maruz kalıyor.”

Merkezi kapsamlı bir şekilde düzenlenmiş borsaların yokluğunda James, dolandırıcıların hedef aldığı kişilerin eyaletteki kolluk kuvvetlerinden yardım için “başvuruda bulunamayacakları” konusunda uyardı.

Tether davası kamuoyunun dikkatini çekmişti

Geçen hafta Bitfinex ve Tether ile yapılan anlaşmanın ardından, Tether (USDT) paralarının fiat teminatıyla desteklenme derecesini yanlış beyan ettikleri tespit edilmişti. Dönüm noktası niteliğindeki davanın sonucu, firmaların New York eyaletindeki müşterilere hizmet vermeyi bırakmasını ve devlete 18,5 milyon dolar tazminat ödemesini gerektirdi.

Dahası, Şubat ortalarında James, kripto yatırım platformu Coinseed’e, binlerce yatırımcıyı 1 milyon dolardan fazla dolandırdığı iddiasıyla dava açtı.

Kripto para birimlerinin New York’un Martin Yasası kapsamında bir emtia olarak tanımlandığı göz önüne alındığında, James’in bildirimi, komisyoncu-bayilere, yatırım danışmanlarına ve ticaret platformlarına kanun gereği Başsavcı Bürosu’na kaydolmaları gerektiğini hatırlatıyor. Bunu yapmazlarsa, hem hukuki hem de cezai sorumluluğa maruz kalacaklar ve gelecekteki davranışlarından yasaklanabilecekleri gibi, tazminat ve zararları ödemeleri de emredilebilecek.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin