New York Başsavcılığı raporuna göre borsalardaki sorunlar
New York Başsavcılığı raporuna göre borsalardaki sorunlar

New York Başsavcılığı kripto para borsaları ile ilgili 3 ciddi sorun buluyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

New York Başsavcılığı ofisi, kripto para birimi borsalarının çoğunluğunun uygun önlemleri almadığını ve piyasa manipülasyonuna karşı oldukça savunmasız olduklarını söylüyor.

New York Başsavcılığı raporuna göre borsalardaki sorunlar

New York Başsavcılığı’nın ofisi tarafından hazırlanan bir rapora göre, kripto para birimi borsalarının çoğunluğu yeterli güvenlik ve yatırımcı korumalarını içermiyor. Ayrıca rapora göre, piyasa manipülasyonu, içeriden bilgi ticareti ve çıkar çatışmaları konusunda son derece suistimale açıklar.

  1. Çıkar çatışmaları

Rapora göre, çeşitli işlemsel roller ve ticaret platformlarının iş kolları açık çıkar çatışmaları yaratıyor. Aslında, kripto para birimi takasları genellikle normal şartlar altında yüksek düzeyde düzenlenmiş ve dikkatle izlenen birkaç farklı işletmeye girer. Örneğin, birçok platform sadece borsalardan değil, aynı zamanda kendi hesaplarında, genellikle kendi platformlarında kripto para satın alan ve satan para vericileri, para birimi dönüştürücüler ve tescilli tüccarlardır.

Bu borsalar aynı zamanda, kripto para biriminin büyük sahipleri ve örneğin bazı durumlarda kendisi (Binance gibi) listelenen kripto para birimi verenleri oldukları için, performanslarında doğrudan bir pay sahibi olurlar. Platform çalışanlarının birçoğu etkili bir şekilde içeriden ticaret yapmakta, çünkü yeni borsa listelemelerine ve halka açık olmayan bilgilere erişebilmekte, çoğu zaman kendi platformlarında ticaret yapabilmektedirler. Raporda, konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

Her bir rolün, platformun çıkarları, platform içerdekileri ve platform müşterileri arasındaki çatışmalar için önemli bir potansiyel sunan, belirgin bir şekilde farklı teşvikleri vardır.

  1. Kötüye ticaret faaliyetleri

Tüm kripto para birimi borsaları eşit şekilde yaratılmıyor, dolayısıyla aynı fırçayla hepsini boyamak haksızlık olur. Bazıları dik durmakta ve platformlarına güvenlik önlemleri uygulamak için gerekli adımları atıyor.  Burada, geleneksel ticaret mekanlarına benzer gerçek zamanlı piyasa gözetimi yeteneklerinden bahsediyoruz. Bunlar şüpheli ticareti belirlemek ve önlemek için.

Kripto borsalarının çoğunun, bu tür etkinlikleri analiz etmek için herhangi bir mekanizması bulunmuyor. Daha da kötüsü, çok az sayıda platform, otomatik algoritmik ticaretin veya platformlarındaki “botların” işleyişini bile kısıtlıyor veya izliyor. Bunun üzerine, en büyük kripto para birimi yoğunluğu, platformları ve pazarları kötüye kullanmaya “yatkın” bırakan küçük bir grup yatırımcı veya kripto balinalarının elinde.

  1. Müşteri fonlarının korunması sınırlı veya mevcut değil

Listede yer alan sanal varlıkları evrensel olarak kabul gören bir yöntem olmadığından, borsalar, sahip oldukları dijital varlıkların bütünlüğünü doğrulamak için şeffaf ve tutarlı bir yaklaşıma sahip değil. Rapora göre, bu platformların gerçekten de müşterilerin iddia ettikleri gibi sanal varlıklarını tutup tutmadığını doğrulamak neredeyse imkansız. Yatırımcılar, herhangi bir sigorta poliçesi veya tazminatın olmadığı saldırı ve yetkisiz erişimlere karşı savunmasız. Bu, kripto parada işlem yapmanın güvenliği ve tabii ki bir borsada fon tutma konusunda ciddi sorular ortaya çıkarıyor.

Sonuç

Bu rapor sayesinde, New York Başsavcılığı ofisi gerçekten bilmediğimiz bir şeyi vurgulamıyor. Endüstrinin dışındakiler bile hack ve fiyat manipülasyonunu duydu. Bununla birlikte New York Başsavcılığı ofisi,  yatırımcıları dijital para cinsinden alım satımla ilgili riskler konusunda eğitmeyi ve uyarmayı umuyor. Ve pazar yerlerini daha güvenli ve standartlaştırılmış politikalar benimsemeye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin