New York, ABD Bitcoin madenciliği Hash oranının %20'sini oluşturuyor
New York, ABD Bitcoin madenciliği Hash oranının %20'sini oluşturuyor

New York, ABD Bitcoin madenciliği Hash oranının %20’sini oluşturuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – New York, ABD’li Bitcoin madencileri tarafından en çok tercih edilen eyalet olduğu açıklandı. Araştırma ayrıca ABD’deki Bitcoin madenciliği hash oranının yaklaşık %20’sinin New York’tan geldiğini gösterdi. Bu, %18,7 ile Kentucky, %17,3 ile Georgia ve %14 ile Teksas ile karşılaştırıldığından yüksek bir orandır.

Dijital varlık odaklı finansman ve danışmanlık firması Foundry USA tarafından ABD eyaletlerinden hangisinin Bitcoin madencileri tarafından en çok tercih edildiğini belirlemek için bir anket yapıldı ve sonuçlar Nic Carter tarafından açıkandı.

Ancak Foundry tarafından toplanan veriler, ABD’deki tüm Bitcoin madencilik çiftliklerini içermiyordu. Dahil olmayan firmalar arasında, Teksas’ta büyük bir madencilik çiftliğine sahip en büyük Bitcoin madencilik şirketlerinden biri olan Riot Blockchain yer alıyor. Firma, Foundry’nin bir parçası olmadığı için anketten çıkarıldı. Bu firmanın dahil edilmesi, Teksas’a kaydedilenlere kıyasla daha yüksek bir yüzde verecektir.

ABD’de Bitcoin madenciliğinde lider olan dört eyalet, yenilenebilir enerji kaynaklarına geniş erişime sahiptir. New York’ta kullanılan elektriğin çoğu hidroelektrik altyapısından üretiliyor. Bu erişim, serin bir iklimle birleştiğinde, Bitcoin madencilerinin %20’sini çekmesini sağladı.

Rapor hakkında Carter şu açıklamayı yaptı:

New York’taki Bitcoin madenciliği, hidroelektrik gücü göz önüne alındığında aslında karbon yoğunluğunda çok düşük ve sonuç olarak, New York eyalette Bitcoin’i yasaklasaydı, muhtemelen karbonu yükseltirdi. 

ABD, madencilik firmalarının Çin’den çıkışından bu yana Bitcoin madenciliği için önemli bir merkez olmuştur. Yakın tarihli bir rapor, ABD’nin Bitcoin madenciliğinde lider olduğunu ve küresel Bitcoin madenciliği hash oranının %35’inden fazlasını oluşturduğunu belirtti.

Teksas ve Bitcoin madenciliği

Tüm uzmanlar bu ankete katılmadı, bazıları Teksas’ın Bitcoin madenciliğinde lider devlet olarak en üst sıralarda yer alması gerektiğini belirtti. Devlet sadece dostane kripto yasalarına sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda ucuz ve yenilenebilir enerjiye erişim sağlıyor.

Önde gelen Bitcoin madencilik şirketleri Teksas’ta konumlar kurdu ve Riot Blockchain, Rockdale’de 100 dönümlük bir Bitcoin madencilik çiftliğine sahip. Çin yasağının ardından Teksas, madenciler için bir sonraki hedef olarak da ortaya çıktı.

insidebitcoins


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin