nevzat aydın

Yemek Sepeti CEO’su Nevzat Aydın, Bitcoin’den bahsetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ülkemizde sıklıkla kullanılan Yemeksepeti platformunun kurucusu Nevzat Aydın, “Ciddiyetten Uzak” adlı programa katıldı. Mehmet Demirkol ve Irmak Kazuk’un sunduğu programda konuşan Aydın, kripto paralar ve Blockchain hakkında da konuştu.

Program sırasında Mehmet Demirkol tarafından sorulan “Bitcoin’den anlıyor musun, Bitcoin nedir?” sorusu üzerine açıklamlarda bulunan Aydın, konuyu pek anlamadığını dile getirse de yine de bir takım açıklamalarda bulundu. Mehmet Demirkol da Bitcoin’i tarihte yaşanan “Lale Çılgınlığı” olayına benzetti ve insanların neden Bitcoin aldığını anlamadığını dile getirdi. Bunun üzerine Aydın, durumun arz-talep meselesi olduğundan söz etti.  Nevzat Aydın, Bitcoin hakkında şu ifadeleri kullandı:

Şu an genellikle Black Market için kullanılıyor. Oradan kaçıp legal yasal tarafa gelmesi gerekiyor. Dünyada milyar kişinin kullandığı bir şey olduğu zaman değeri milyon dolar haline gelebilecek bir şey Bitcoin.

Nevzat Aydın: Ya sıfıra iner ya çıkar

Aydın, Bitcoin’in durumunun önümüzdeki 5 sene içerisinde belli olacağını söyledi. Aydın:

Bu önümüzdeki 5 sene içerisinde ya değeri sıfıra iner ya da 100-200 bin dolara rahat çıkar. O yüzden bir kenarda duran üç beş kuruş varsa yatırılabilir.

Yemeksepeti CEO’su Aydın ayrıca kripto para birimlerinin ardında yatan Blockchain teknolojisinin de daha ilginç olduğunu dile getirdi. Aydın şunları söyledi:

Geçenlerde Amerika’da bir sigorta şirketi yapmış. Uçakta rötar olduğu anda, daha önceden sigorta poliçeniz varsa, daha uçak kalkmadan poliçenin karşılığı hesaba yatıyor. Bunun böylesine hızlı olmasının tek yolu da Blockchain mesela.

Nevzat Aydın Kimdir?

1976 yılında İstanbul’da doğan Nevzat Aydın, Bursa Anadolu Lisesini bitirmiş daha sonra da Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. Aydın, Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek Silikon Vadisi’ndeki University of San Francisco’da MBA eğitimi almıştır. Bu dönemde e-ticaret ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden Aydın, yemeksepeti.com projesini hayata geçirmek için 2000 yılında Türkiye’ye dönmüştür. Yemeksepeti.com ile ülkemizdeki e-ticaret anlayışına yepyeni bir boyut getiren  Aydın, herkesin sıklıkla kullandığı platform yemeksepeti.com’un CEO’sudur. Aydın ayrıca TOBB Genç Girişimciler Üst Kurulu Üyesi ve Galata Business Angels kurucu üyesidir.

İlgili programı paylaştığımız videodan izleyebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin