Netflix, 3,6 milyar dolarlık Bitfinex vurgununu konu alan bir belgesel dizisi çıkaracak!
Netflix, 3,6 milyar dolarlık Bitfinex vurgununu konu alan bir belgesel dizisi çıkaracak!

Netflix, 3,6 milyar dolarlık Bitfinex vurgununu konu alan bir belgesel dizisi çıkaracak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Netflix, ABD Adalet Bakanlığı’nın 2016’da kripto borsası Bitfinex’ten çalınan 3,6 milyar dolar değerindeki Bitcoin’i geçtiğimiz hafta ele geçirmesinin ardından konuyla ilgili bir dizi çekme kararı aldı. Netflix, tarihin en büyük kripto dolandırıcılığını bir belgesel dizisiyle mercek altına alacak.

Kara para aklama ve ABD hükümetini dolandırma amacıyla komplo kurmakla suçlanan evli çift, suçlu bulunmaları halinde 25 yıla kadar hapis cezası alabilir.

11 Şubat Cuma günü geç saatlerde Netflix, “Asla Gerçekleşmeyen En Büyük Parti” ve “Tiger King”deki çalışmaları ile tanınan yönetmen Chris Smith’in belgesel dizisini yöneteceğini ve yapımcılığını yapacağını duyurdu.

Şirket, “Netflix, tarihin en büyük mali suç davasına karışan ve milyarlarca dolar değerinde çalıntı kripto para birimini aklama iddiasıyla suçlanan bir çift ile ilgili belgesel dizisi sipariş etti” dedi.

Netflix, tarihin en büyük kripto vurgununu belgeselleştiriyor

Liechtenstein ve Morgan çifti, 8 Şubat’ta New York şehrinde bulunan evlerinde tutuklandı. Çift şu anda, 2016’da Bitfinex borsasına yapılan hack saldırısıyla bağlantılı olarak 120.000 Bitcoin’i aklamakla suçlanıyorlar.

Müfettişler, saldırıdan sonra değeri 71 milyon dolardan neredeyse 5 milyar dolara sıçradığı için çalınan Bitcoin’in blok zincirindeki hareketlerini takip etmek için uğraşıyorlardı. Çiftin sahte kimlikler ve internet hesapları kurarak ve ayrıca fiziksel altın, değiştirilemez tokenler (NFT’ler) ve daha fazlasını satın alarak çalınan fonları tasfiye etmeye çalıştığı bildirildi.

Çift, çalınan fonların bir kısmının banka hesaplarına yerleştirilmesiyle sonuçlanan karmaşık bir kara para aklama tekniği kullandı.

Amerika Adalet Bakanlığı’na göre, toplam 94.000 Bitcoin’den fazla olan çalınan fonlar, saldırıdan elde edilen cezai kazançları almak ve tutmak için kullanılan cüzdanda kaldı.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır.

Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin