featured
Netanyahu: "Bitcoin, bankaların yerini alabilir."

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu: “Bitcoin, bankaların yerini alabilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Salı günün yayınlanan bir videoda açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, geleneksel bankaların zamanla modasının geçeceğini ve yerini Bitcoin‘in alacağını iddia etti.

Başbakan videoda, bankaların modasının elbet bir gün geçeceğini fakat bunun ne zaman ve ne tarafından gerçekleşeceğinin kesin olmadığını ifade etti:

Bankaların sonu gelecek mi? Evet. Peki bunun yarın mı olması gerekiyor? Bitcoin aracılığıyla mı olması gerekiyor? İşte bu bir soru işareti.

İsrail Başbakanı, iki taraf arasındaki işlemlerin geçerli olması ve güvence altına alınmasında bankaların rolü hakkında da konuşarak, bunların oluşturulduğunu ve varlığını sürdüreceğini anlattı. Bankalar, hükümetleri işin içine katmamak için paranın nasıl harcandığını kontrol ediyor ve işlem yapan tarafların maliyeti karşılığında bu kontrolden yararlanmaya devam ediyor.

Kripto para birimlerinin şifrelenmesindeki temel teknoloji olan Blockchain, kişilerin doğrudan işlem yapmalarını sağlıyor. Merkezi olmayan bu teknoloji, merkezileştirilmiş bir kurum aracılığıyla değil, insanlar arasındaki işlemlerin geçerli ve güvenli olmasını sağlıyor.

Netanyahu, Bitcoin’in önemini kabul ediyor

Az önce söylediklerimin arkasındaki gerçek, Bitcoin’i yukarı doğru iten şey.

Ancak Başbakan, Bitcoin’in bu denli şaşırtıcı bir oranda büyümeye devam edebileceğinden şüphe duyuyor:

Bu oranda devam edebilecek bir şey yok, bu gerçekleşemez.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin