nem vakfı
NEM Vakfı, çalınan coinlerin peşini bırakıyor

NEM Vakfı, çalınan coinlerin peşini bırakıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

NEM Vakfı, Japon Exchange firması Coincheck’den çalınan kriptoları artık takip etmeyeceğini açıkladı. Singapur merkezli örgüt, yasa uygulayıcı kurumların yaptığı soruşturmalarda yeterli bilgiyi sağladığını söyledi. Fakat kuruluş, izleme faaliyetlerine neden son verdiğini açıklamadı. Bazı tahminlere göre, hackte ortadan kaybolan NEM coinlerinin yarısı karanlık ağda ortadan kayboldu.

Nem Vakfı İzlemeleri, işlem yapılabilir verisi sağladı

NEM kripto parası olan XEM’i tanıtmak için oluşturulan NEM.io Vakfı, Coincheck hackinde çalınan paraların izlenmesini durdurdu. Japon Exchange, Ocak ayında, bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğradığında, 58 milyar Euro değerinde NEM (yaklaşık 550 milyon dolar) kaybetmişti. Singapur merkezli vakıf, kripto paranın gönderildiği hesapları tanımlamak için özel bir teknoloji geliştirdi.

Salı günü, NEM vakfı The Japan News’e göre, çabalarının kolluk kuvvetleri yetkililerine “eyleme geçirilebilir” bilgisi sağladığını bildirdi. Bununla birlikte, kuruluş daha fazla takip etmeyi durdurma kararının ardındaki nedenlerle ilgili daha fazla bilgi vermedi.

Son raporlar eksik XEM kriptosunun muhtemelen sonsuza kadar kaybolduğunu gösteriyor. Bir siber güvenlik uzmanı, The Japan Times’a konu ile ilgili verdiği demeçte, bilgisayar korsanlarının, yakalanan paraların yarısı kadarını diğer kripto paralara ve nakit paraya dönüştürdüğünü söyledi. Japonya Dijital Tasarım’da Teknoloji Sorumlusu Masanori Kusunoki, karanlık ağda bulunan bir web sitesi aracılığıyla aklandıklarını iddia ediyor.

Kusunoki ayrıca sitenin hala işlemleri işlemek için kullanıldığını düşünüyor. Bu transferleri izlemenin ve çalıntı kripto paraları takip etmenin zorlaştığına inanıyor. Saldırıdan bir hafta sonra NEM Vakfı, diğer borsalarda kripto ticareti yapmak için hiçbir girişimde bulunulmadığını söyledi.

Kurtarma modu devam ediyor

Haftalardır, Coincheck, bu en büyük hacker saldırılarından birini kurtarmaya çalışıyor. Japon borsaları NEM fonlarını kaybeden müşterilerinin yaklaşık 260.000’ini telafi etmek için 46,6 milyar yen (440 milyon dolar) tutarında geri ödeme yaptı. Ayrıca güvenliğini geliştirmek için bir dizi tedbir hazırlamış ve yetkilileri bu yönde bilgilendirmiştir.

Ticaret platformu, Eylül ayında Japonya’daki Finans Hizmetler Ajansı (FSA) ile ülkedeki ödeme hizmetlerini düzenleyen gözden geçirilmiş mevzuat kapsamında kayıt olmak için bir başvuruda bulunmuştu. Fakat kayıt işlemi,  Ocak ayındaki saldırıdan dolayı ertelenmişti. Kayıt işleminin ertelenmesinin diğer bir nedeni ise Coincheck’in müşterileri anonim kalmasına izin veren politikalarıydı.

Japon medyasında bu hafta gündem, borsada yüksek düzeyde anonimlik sağlayan üç kripto paranın – Monero, Dash ve Zcash-  desteğinin kesilmesinin beklentileriydi. Japonya Times’a göre, kripto para ticaret platformu, kara para aklamayı potansiyel olarak kolaylaştırabilecek bu kripto paralara ait riskleri kabul etmiştir. Gerekçe olarak da Blockchainlerine aktarılan fonların alıcılarını tanımlamanın imkansız olduğu gösterilmiştir.

Coincheck ise bu gelişmeler ile birlikte Pazartesi günü işlem yapmaya devam etti. Müşteriler XMR, ZEC ve DASH’ı satın alamıyorlar. Ancak platform elinde bu kripto paraların bulunduran müşterilere paralarını sabit bir oranda satabilmeye imkan tanıyor.

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin