Yeni bir tüm zamanlar rekoru: merkezi olmayan borsalar Ocak 2021'de patlama yaptı
Yeni bir tüm zamanlar rekoru: merkezi olmayan borsalar Ocak 2021'de patlama yaptı

NEM, Birleşik Arap Emirlikleri’ne Blockchain danışmanlık hizmeti verecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

NEM Vakfı, cuma günü Birleşik Arap Emirlikleri (UAE) Toplumsal Kalkınma Bakanlığı (MOCD) ile bir iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında NEM, Birleşik Arap Emirlikleri hükümeti için danışmanlık hizmeti sağlayacak.

NEM, Birleşik Arap Emirlikleri hükümeti ile koordineli çalışacak

Dahası, bu işbirliği her iki tarafın da bilgi alışverişini ve Blockchain teknolojisinin en son güncellemelerini  birlikte yapmalarını sağlayacak.

Anlaşma, 14-18 Ekim tarihleri ​​arasında Dubai’de düzenlenen yakın tarihli Körfez Bilgi Teknolojileri Fuarı (GITEX) Teknoloji Haftası 2018 sırasında imzalandı.

NEM Güneydoğu Bölge Müdürü ve NEM Vakfı Konsey Üyesi konuyla ilgili açıklamalarda bulundu:

NEM, 2021 yılına kadar tamamen dijital bir hükümet olma vizyonuyla Dubai hükümetini desteklemeyi ve 2020 yılına kadar dünyanın ilk Blockchain tabanlı şehri olma hedefini desteklemeyi sürdürecek.

BAE 2021’e kadar tamamen dijital olacak

Bu son iş birliği, BAE hükümetinin ülkenin sürdürülebilir kalkınma yoluyla yaşam standardını iyileştirme stratejisi ile uyumlu bir adım. Ayrıca anlaşma, hükümetin 2021 yılına kadar tamamen dijital hale gelme planının bir parçası.

Nisan ayında BAE hükümeti, 2021 yılına kadar işlemlerinin yüzde 50’sini bir Blockchain platformuna taşımak için Blockchain teknolojisinin kullanılacağı “Emirates Blockchain Stratejisi 2021” tanıttı.

MOCD müsteşarı Sana Mohamed Suhail, bakanlığın, “entegre politikaların geliştirilmesi ve entegre ve yenilikçi sosyal çalışmaların sağlanması” için sosyal çalışmayı destekleme amacının altını çizdi.

Blockchain teknoloji sayesinde MOCD, insanlarla aktif iletişim kuracak.

BAE kendini, Blockchain ve kripto alanında giderek daha büyük bir oyuncu olarak konumlandırıyor. Basında çıkan son haberlere göre Emirates Menkul Kıymetler ve Emtia Kurumu (ESCA), şirketlerin para biriktirebileceği daha fazla yol sunmak için ilk para tekliflerini (ICO’lar) tanıtmak istiyor.

ESCA’nın yabancı danışmanlarla ICO’lar için düzenlemeler hazırladığı ve Abu Dabi ve Dubai borsalarını bir ticaret platformu oluşturmak için ICO sürecine entegre etmek istediği bildiriliyor.

Dahası yetkililer, Blockchain destekli bir ödeme sisteminin sunulması üzerinde çalışıyorlar. Yerel basında çıkan haberlere göre bu platform Dubai Polisi, Karayolu Taşımacılığı ve Ulaştırma Dairesi (RTA), Dubai Sağlık Otoritesi (DHA) gibi kamu kurumlarını yeni teknolojiye entegre etmeye odaklanacak.

bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin