Bitcoin dakikalar içinde 300 dolar geriledi: Seçim volatilitesi mi?
Bitcoin dakikalar içinde 300 dolar geriledi: Seçim volatilitesi mi?

Negatif getirili tahvillerin yüzde 27’ye ulaşması sonrası VanEck yöneticisi Bitcoin planına vurgu yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Deutsche Bank’a göre, şu an işlem gören küresel tahvillerin yüzde 27’si negatif verime sahip. Bu nedenle de başlangıç ​​maliyetlerinden daha az bir değerde işlem görüyorlar.

Bitcoin piyasa değeri negatif getirili tahvillere göre oldukça düşük kalıyor

Bahsi geçen miktar, 15 trilyon dolarlık borcu temsil ediyor.  VanEck dijital varlık yöneticisi Gabor Gurbacs’ın yorumuna göre ise; bu, toplam Bitcoin pazarının 75 katına denk geliyor.

Bitcoin planını uygulama zamanı

Şu anda bu fenomen durum, bazı Avrupa ülkeleri ve Japonya ile sınırlı olmasına rağmen, tüm gözler trendi takip edip etmediğini görmek için ABD Fed’e çevrilmiş durumda.

Bu arada, Fed eski başkanı Alan Greenspan Salı günü Bloomberg’e verdiği demeçte, Hazine getirisinin sıfırın altına düşmesinin engellenmediğini söyledi. Bu, Bitcoin yanlısı Max Keizer’ı “fiatın dibi olmadığı gibi Bitcoin’in de zirvesi yok” şeklinde twit atmaya yöneltti.

100 dolar borç verip 90 dolar geri almak

Kontrolsüz gerçekleştiği düşünülen parasal genişleme, ticaret savaşları, deflasyonist durum ve politik istikrarsızlık konusundaki küresel ekonomik belirsizlik, yatırımcıları negatif getirici tahvillere doğru gittikçe daha fazla yönlendirdi.

Bu tür tahvillerin toplam değeri, Ekim 2018’den bu yana neredeyse üç katına çıkarak 15 trilyon dolara yükseldi. İsviçre, İsveç, Almanya, Fransa, Hollanda ve Japonya gibi ülkelerin hepsinde negatif faizli tahvil ihraç ediliyor.

Normal koşullarda, hükümet size para harcamanız yerine onlara para ödünç vermeniz için faiz öder. Ancak şu an ki durumda insanlar, servetlerini güvende tutmak için bir nevi para ödüyorlar.

Bu tür devlet tahvillerinin güvenli liman özelliği şu an negatif verimli olduğu için yatırımcılar, teknolojisi artık on yıldan daha eski olan ve giderek yükselen Bitcoin ve altın gibi alternatifler arayışlarına girmiş durumdalar.

Goldman Sachs eksi yöneticisi Raoul Pal da Bitcoin hakkında olumlu görüş veren kişiler arasında. Pal, dünyanın kur krizine hızla yaklaşmakta olduğunu ve ülkelerden bağımsız, deflasyonist ve apolitik özelliklerinden dolayı Bitcoin’in bir sonraki mali krizde gelişeceğini düşünüyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin