Şubat ve Haziran grafikleri arasında büyük benzerlik:
Şubat ve Haziran grafikleri arasında büyük benzerlik: "Bitcoin çökebilir!"

Negatif faiz oranları, kripto varlıkların benimsenmesinde en büyük itici güç olacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bazı gelişmiş ülkelerde faiz oranlarının yüzde 0’a düştüğünü görülüyor ve birçok küresel ekonomi için işler yavaş yavaş değişiyor. Oyunda negatif faiz oranı trendi iyiden iyiye kendini göstermeye başladı. Avrupa Merkez Bankası (ECB), Fransa, Almanya ve Japonya’da ise bu durum çoktan gerçekleşti.

Merkez bankaları bu negatif faiz oranlarını ülkelerinin ekonomisini önümüzdeki dönemde görülmesi muhtemel ekonomik gelişmelere hazır tutmak şeklinde açıklıyor. Bunu yapmalarının nedeni, yaklaşan bir küresel kriz tahminlerine paralel olarak yatırımcıların yatırımlardan bir miktar zarar etseler dahi fonlarını güvenli bir yerde tutmalarına yardımcı olmak. Ayrıca negatif faizin söz konusu olduğu bir ortamda para dolaşıma girerek ekonomiyi canlandırıcı bir etki olarak yatırımlara dönüşüyor.

Büyük Durgunluk gibi zamanlarda, bankalar genellikle işletme faaliyetlerini sürdürmek için paraya ihtiyaç duyan kuruluşlara borç veriyorlar. Şirketlerin çoğu, böyle dönemlerde sabit harcamaları karşılamak için fona ihtiyaç duyarlar. Bu sermaye, ekonomiyi canlandırmaya yardımcı olur, böylece bankalar onlara yardım etmenin alternatif yollarını bulurlar.

Negatif faiz oranları yatırımcıları riskli varlıklara yöneltiyor

Negatif faiz oranları, devlet tahvillerini insanlar tercih etmeyeceği bir yatırım yapar. Böyle bir ortamda bankalar yatırımcıları riskli varlıklara yatırım yapmalarına teşvik eder. Bu yatırımlar, hisse senetleri, şirket tahvilleri ve küçük şirketlerin bu parayı harcamasına yardımcı olabilecek diğer varlıklardır.

Böyle bir durumda, kripto paralara yatırım yapmak, riskli varlıkların bir parçası olarak daha duyarlı bir yatırım olarak değerlendirilebilir. Ancak mevcut duruma baktığımızda fiyatların dalgalı bir seyir izlediğini gördük. Kısaca bankalar önceki dönemlerde insanlardan borçlanarak onlara ödeme yaparken, negatif faizlerin söz konusu olduğu ülkelerde insanlar paralarını bankada muhafaza etmek için para ödüyorlar. Bu hamle, insanlar için başka bir seçenek bırakmayacak, yatırımlarından daha iyi bir getiri elde etmek için bazı kesimler riskli varlıklara yönelmek durumunda kalacaklar. Bu riskli varlıkların içinde bulunduğumuz dönemde önemli bir kalemi olan kripto varlıklar, böylelikle yeni yatırımcı çekebilirler.

coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin