NearPay

NearPay ve NEAR’ın yerel sabit para birimi $USN

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın zamanda Near ekosisteminde gerçekleşen iki önemli olayı ( NearPay ve $USN Stablecoin ) bu makalemizde sizler için toparladık. 

Bugün Sizde NearPay ile Tanışın: NEAR ile Fiat Banka Kartına Köprü Kurun

Fiat (ABD Doları ve/ya Euro gibi para birimleri) ile kripto arasında kolay bir köprü arayan Web3 kullanıcılarının daha fazla arayışa girmesine gerek kalmadı. NEAR ekosistemindeki ilk banka kartı ve ödeme aracı olan NearPay, Fiat ve Kripto dünyasını artık tek bir kusursuz kullanıcı deneyiminde birleştiriyor.

2021’in sonlarında İsviçre merkezli Kikimora Labs tarafından başlatılan NearPay, Mart ayı başlarında banka kartı için bekleme listesini açıklamıştı. NearPay ilk etapta bu bekleme listesine 1.000 kullanıcı çekmeyi umuyordu, ancak bir haftadan kısa bir sürede 18.000’den fazla kullanıcı talebi oluştu!.

“NearPay Pazarlama Direktörü olan Sayın Ilya Romanov, “İnsanların bu kart ürünümüzü memnuniyetle karşılayacağını ummuştuk, ancak bu kadar çok kişi tarafından ilgi gösterileceğini kesinlikle beklemiyorduk” diye belirtti. “Toplumun desteğini çok takdir ediyoruz. Ve şimdi insanların beklediği bir ürünü sunmak için çok çalışıyoruz.” Diye ilave etti…

Peki NearPay kartı nasıl çalışıyor?

Bu yıl içinde piyasaya sürülecek olan NearPay, hem fiziksel kart hem de mobil tabanlı bir uygulama olarak gelen bir banka kartıdır. NearPay tüketicilere, geliştiricilere ve tüccarlara NEAR dahil olmak üzere tercih ettikleri kripto para birimini kullanarak anında işlem ve ödeme yapmaları için bir dizi özellik sunar.

“NearPay web sitesinde “Kripto ve fiat ödemeleri arasında hiçbir fark görmeyeceksiniz” diye belirtilmiş. Yani, ” Her iki yönde de Basit ve Hızlı”

NearPay ayrıca kullanıcıların uygulama aracılığıyla harcamalarını takip etmelerine olanak tanır ve hesapları güvende tutmak için birinci sınıf güvenlik hizmeti sunmaktadır. Hala, bazı ayrıntıların üzerinde çalışılıyor olsa da, NearPay kartı 3DSecure’yi destekleyecektir ve zaten şuan Verified by Visa aracılığıyla güvence altına alınmış durumda.

NearPay

NearPay Kart’ın fiziksel ve sanal versiyonlarına ait görüntü!

NearPay Kart, Sorunsuz bir Web3 Ağ Geçidi Olacaktır!

NearPay ekibi, kripto banka kartının kriptoya ulaşmanın en kolay yollarından biri olacağına inanıyor ve bu da onu günlük yaşamın kesintisiz bir parçası yaptığını ifade ediyor.

Tüketiciler, NearPay kart bakiyelerini doldurabilir ve bunları anında alışveriş yapmak için kullanabilirler. NearPay Operasyon Direktörü Ivan Ilin, “Kartların NEAR odaklı olacağını, Fakat diğer kripto para birimlerini de destekleyeceğini” ifade etti.

NearPay, Kart uygulamaları veya Projelerinde kullanmak isteyen diğer Geliştiricilere için çeşitli araçlar sunar. NearPay ayrıca, yeni başlayanlar için tak-çalıştır widget’ı (plug-and-play), kolay belgeler, webhooks, API’ler ve bir geliştirici konsolu sunar.

NearPay’i destekleyen ülkeler

NearPay widget’ı şu anda 56 ülkede kullanılmaktadır ve 27 para birimini desteklemektedir. NearPay ekibi hali hazırda daha fazla ülke tarafından desteklenmesi ve fiat para birimleri eklemenin yanı sıra kullanıcılar için işlem ücretini düşürmeye çalışıyor.

Ilin, “İlk kartlarımız Avrupa için üretilecek” diye ifade ediyor. Ancak Amerika Birleşik Devletleri ve Asya dahil tüm ülkeleri kapsama planlarımız var” diye ilave etti

Şu anda NearPay’i destekleyen ülkelerin tam listesini görmek için Kikimora Labs’ Notion web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Merkeziyetsiz Banka, $USN’yi Başlatılıyor: USN, NEAR’ın Yerel Sabit Kripto Para Birimi

NearPay

Decentral Bank (Merkeziyetsiz Banka), ilk olarak, yarı-algoritmik istikrarlı parası olan $USN ‘nin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. $USN, başlangıçta $USDT ile birlikte $NEAR içeren bir Rezerv Fonu tarafından desteklenen, ve ABD Dolarına sabitlenmiş istikrarlı sabit bir NEAR yerel madeni parasıdır. $USN’nin temel istikrar mekanizmaları, zincirleme arbitraj ve Para Birimi Kurulu İlkesine dayanan kendi kendini dengeleyen bir Rezerv Fonundan oluşur. $UST’nin büyüme potansiyelini ve $FRAX’ın güçlü sabit savunmasını birleştiren $USN, NEAR ekosisteminde likiditeyi yeniden başlatmanın en etkili yollarından biri olarak konumlanmıştır.

Decentral Bank (Merkeziyetsiz Banka) DAO, Rezerv Fonunun ve Ana akıllı sözleşme operasyonlarının tüm yönlerini yönetir. DAO ayrıca Rezerv Fonunun $NEAR kısmını Stake etmek adına Oy kullanabilir ve/ya Stake ödüllerini $USN’yi entegre eden protokollerin kullanıcılarına dağıtabilir. Lansman sırasında, Merkez Bankası, CEX’ler ve DEX’lerde $USN için başlangıç likiditesini başlatmak için Proximity Labs’tan bir hibe alacak.

$USN’nin ABD Dolarına sabitlenmesi, zincirleme arbitraj ve kendi kendini dengeleyen bir Rezerv Fon aracılığıyla güvence altına alınır. $USN, 0 kayma ve minimum komisyon ile $NEAR<>$USN alışverişine izin veren akıllı bir sözleşme aracılığıyla sabit tutarını korur. $USN sabit değerini kaybeder kaybetmez, arbitrajcılar zincir üstü akıllı sözleşme ile borsalar arasındaki fiyat farkından $USN sabitine dönene kadar faydalanacaktır.

$USN sabit para birimini basmak için kullanılan NEAR, Rezerv Fonuna gider. Rezerv Fonu, Para Birimi Kurulu ilkesine dayanır ve her zaman %100’ün üzerinde bir oranda USN ile ABD Doları desteğini sürdürmek için otomatik olarak dengelenir. Başlangıçta $USN, açık piyasada $USN nin dolara sabitlenmesini sağlamak için NEAR’ın ana DEX, Ref Finance ve diğer CEX’lerinde havuzlanan $NEAR ve $USDT tarafından çift teminatlandırılacaktır. $USN’nin istikrar tasarımı, en kötü senaryoda, Merkez Bankası’nın şimdiye kadar basılmış olan tüm $USN miktarını geri satın alabileceği anlamına gelir.

25 Nisan’dan itibaren kullanıcılar, CLI (sözleşme adresi “USN” olan) aracılığıyla temel akıllı sözleşme veya Gönderici Cüzdanı gibi üçüncü taraf NEAR cüzdanları aracılığıyla $NEAR kullanarak $USN basabilicekler. Yakında Merkez Bankası web sitesinde bir takas sayfası da mevcut olacak. Kullanıcılar ayrıca Ref Finance nin StableSwap uygulamasında $USN ve $USDT arasında geçiş yapabileceklerdir.

USN NEDİR?

$USN, başlangıçta $USDT’nin yanı sıra NEAR içeren bir Rezerv Fonu tarafından desteklenen, ABD Doları’na sabitlenmiş NEAR yerel istikrarlı bir madeni parasıdır. $USN’nin temel istikrar mekanizmaları, Zincirleme arbitraj ve Para Birimi Kurulu ilkesine dayalı Yedek Fon’dan oluşur. $UST’nin büyüme potansiyelini ve $FRAX’ın güçlü sabit savunmasını birleştiren $USN, NEAR ekosisteminde likiditeyi yeniden başlatmanın en etkili yollarından biri olarak konumlanmıştır. $USN’nin akıllı sözleşmeleri ve Rezerv Fonu, Merkez Bankası DAO tarafından yönetilmektedir.

NEAR hakkında

NEAR, süper hızlı, inanılmaz derecede güvenli ve sonsuz ölçeklenebilir olacak şekilde tasarlanmış yüksek performanslı bir blok zinciridir. NEAR’ın vizyonu, insanların finansı, yaratıcılığı ve toplumu yeni ve kapsayıcı yollarla yeniden tasavvur etmelerini sağlayan bir ağ oluşturmaktır.

NEAR, ödüllü bir mühendis ve girişimci ekibi tarafından kullanımı basit, kapsayıcı ve çevre için iyi olacak şekilde inşa edilmiştir. NEAR, A16Z, Pantera Capital, Electric Capital, Dragonfly Capital, Coinbase Ventures, Blockchain.com ve Baidu Ventures gibi en iyi VC’ler tarafından desteklenmektedir.

Şimdi NEAR topluluğuna katılın:

Website | Twitter | Reddit | Youtube | Medium | Discord

 

En güncel kripto para haberlerini Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!

(Sponsorlu makale) Sorumluluk reddi: Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir. Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin