Near

NEAR Protokolü ile dünyanızı yeniden hayal edin

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nisan ayı içerisinde, birçok heyecan verici önemli gelişmelerin yaşandığı NEAR Platformundaki bazı haberleri sizler için derledik.  

Makale içeriğinde aşağıdaki konu başlıklarının özetlerine ulaşabileceksiniz;

  • NEAR ile Liquid Staking’in Evrimi.
  • NEAR Tarafından 350 Milyon USD’lik Finansman Sağlanması.
  • NEAR’ın Yerel Yönetime Giden Yolu: Aurora’ya Derin Bir Bakış!
  • NearProtocol ile PinkPea arasındaki stratejik ortaklığın kurulması!
  • Blockchain ile Müziğin etkileşimi. Part1
  • Sweetcoin, Hareket Ekonomisi Oluşturmak adına NEAR Vakfı ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

NEAR ile Liquid Staking’in Evrimi.

NEAR Protokolü üzerinde kurulmuş bir Liquid Staking protokolü olan LİNEAR lansmanı Nisan ayı başlarında resmi olarak gerçekleşti. LiNEAR, NEAR ve Aurora’da çeşitli DeFi protokolleriyle ilişkilendirilecek bir Stake türevi oluşturarak, Stake edilen NEAR likiditesinin kilidini açılmasını aynı zamanda NEAR Token lerinin %10’dan fazla APY Stake ödülü dağıtılmasını sağlar. LiNEAR, NEAR-Aurora DeFi ekosisteminin bir temel taşıdır.

Staking, NEAR Protocol gibi Proof-of-Stake (PoS) blok zincirlerinin güvenliği için hayati derecede önem taşır. PoS, finansal teşvikler aracılığıyla bir Ağın doğrulama sürecine katılmanın önündeki teknik engelleri ortadan kaldırır. Bununla birlikte, PoS blok zincirlerinin en büyük zorluklarından biri, Stake yapmanın getirmiş olduğu maliyetidir.

Near

NEAR Tarafından 350 Milyon USD lik Finansman Sağlanması.

NEAR Protocol tarafından gerçekleştirilen, en son ki finansman turunda 350 milyon USD başarılı bir şekilde toplandı ve milyarlarca insanın Blok Zinciri ve Merkeziyetsiz Teknolojilerin öğrenilmesine ve kullanılmasına yardımcı olma Misyonunu başlattı.

Tiger Global tarafından yönetilen ve Republic Capital, FTX Ventures, Hashed, Dragonfly Capital, ParaFi Capital, Blockchange Ventures ve MetaWeb Ventures’ın katılımıyla sağlanan bu bağış toplama işi, yerel-kripto fonların yanı sıra daha geleneksel firmalardan kriptoya ve NEAR ekosistemine yapılan kayda değer bir hareketi içerdi.

Bu yatırım turu, ekosistem fonları aracılığıyla endüstri dinamikleriyle büyümeyi destekleyerek ve dünya genelindeki önemli topluluk merkezlerindeki bölgesel yapıların sayısını artırarak NEAR ekosisteminin Ademi Merkeziyetçiliğini hızlandıracaktır. NEAR Protocol daha önce Ocak 2022’de Three Arrows Capital, Alameda ve Jump tarafından yönetilen 150 milyon dolarlık bir yatırım turuna katılmıştı.

Near

NEAR’ın Yerel Yönetime Giden Yolu: Aurora’ya Derin Bir Bakış

NEAR Vakfı’nın temel görevlerinden biri de, kullanıcıların verilerini, mali durumlarını ve yönetecekleri araçları kontrol etmelerini sağlayan bir ağ oluşturmak olmuştur.

Web3 dünyasında, bu fikir tek kelimeyle düzgün bir şekilde özetlenebilir: Ademi Merkeziyetçilik. Bu, işten yaratıcılığa kadar her şeyi oluşturmak ve yeniden tasarlamak için kontrolün ve araçların, katkıda bulunanlara aşamalı olarak teslim edildiği bir süreçtir.

NEAR Vakfı, Çok sayıda ve her geçen gün artan doğrulayıcılar tarafından gelişen DAO misyonunda istikrarlı bir şekilde ilerlemektedir. Ancak NEAR bu yolculukta yalnız değildir. Bu görevi hızlandırmak için Ekosistem içindeki ve çevresindeki projelere güvenir.

İlk olarak NEAR geliştiricilerinden oluşan çekirdek bir ekip tarafından başlatılan bu proje, şimdi diğer ekosistemlerle köprüler kurmaya yardımcı oluyor ve eşit ölçüde benimsemeyi ve ademi merkeziyetçiliği hızlandırıyor.

Aurora, bir EVM (Ethereum Virtual Machine- Sanal Makine) olmasına rağmen, NEAR blok zincirinin üzerinde çalışır ve ona NEAR blok zincirinin tüm avantajlarını sunar; Bu, Süper hızlı, inanılmaz güvenli ve sonsuz ölçeklenebilir işlemler anlamına gelir. Bu, NEAR ağının saniyede binlerce işlemi tek birini atlamadan işlemesine olanak tanıyan benzersiz parçalı protokol tasarımı olan Nightshade sayesinde mümkündür.

Near

NEAR Protocol ile PinkPea arasındaki stratejik ortaklığın kurulması!

Nisan ayı başlarında Near Protocol ile Aurora Projesi olan PinkPea arasında stratejik ortaklık kuruldu. Pinkpea finans bu ortaklıkta, 7 farklı Staking havuzu için Likit sağlama madenciliğinin birleştirilmesini içeren LP (Likit Sağlayıcı) havuzları sisteminin başlatıldığını duyurdu.  

PinkPea Finans bu kapsamda, USDC-USDT, TRI-AURORA , wNEAR-ETH, USDT-wNEAR, wBTC-wNEAR, AURORA-ETH, ve USDC-wNEAR çiftlerinde LP havuzlarında otomatik birleştirme ile Likidite sağlayacak.

 Near

https://twitter.com/PinkPeaFinance/status/1513794392150405121?s=20&t=wAA7eZBp05t5-VkhXAK5PQ

Blokchain ile Muzigin etkileşimi: Part1-Sesin geleceği ile tanışın!

2019 yılında başlayan küresel pandemik salgından bu yana, bitmeyen ertelemeler, sürekli yeniden planlanan işler ve iptaller sürecinin akabinde, canlı müzik blockchain teknolojisi ile yeniden hayatımıza girdi. Blockchain, yerel festivallerden detaylı sahne gösterilerine ve hatta bölgesel tiyatrolara ve yerel kulüplere kadar, sanatçıların performans sergilemelerine ve hayranlarıyla bağlantı kurmalarına bir kez daha izin vermek için kapılarını açıyor.

Bu bağlamda, Müziğin geleceği, sanatçılar, geliştiriciler, müzik severler ve daha fazlasından oluşan canlı ve çeşitli bir topluluk tarafından NEAR Platformun ’da yazılıyor. Web3 geliştiricileri ve girişimcilerinden oluşan ekipler tarafından yönetilen çeşitli müzik projeleri, müzik sanatçıları ile sevenleri arasındaki perdeyi kaldırıp onlara güç vermek için çalışıyor. 

Kayıt endüstrisi modelinde, Web2 tarz müzik platformları neredeyse değişmeden bir asır ayakta kaldı. Çoğu plak şirketinin tek bir amacı vardır. O da kar’ı maksimize etmektir. Kazançlarının mümkün olduğu kadar büyük bir kısmını ellerinde tutuyorlar ve çoğu sanatçıyla sözleşmeler yaparken elverişsiz koşullar dikte ediyorlar, daha uygun anlaşmaları müzakere edebilen sadece bir avuç süperstar dışında.

Near

Sweetcoin, Hareket Ekonomisi Oluşturmak adına NEAR Vakfı ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Near

Londra merkezli bir teknoloji şirketi olan Sweatcoin, Kişileri daha fazla hareket etmeye teşvik ederek sağlıklı bir dünya yaşamı için insanlığa ilham verme Misyonununda, SWEAT Token ’i başlatmak için NEAR Vakfı ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

“Sweatcoin’in Kurucu Ortağı olan Anton Derlyatka, “Sweatcoin, sağlık yoluyla yeni bir zenginlik ekonomisi yaratma vizyonuyla kuruldu” diye belirtiyor. Ayrıca, “Attığınız her 1.000 adım, Sonos ve Reebok gibi markaların uygulamadaki mal ve hizmetleri için ya da Sweatcoin for Good aracılığıyla Save the Children gibi önemli hayır kurumlarına bağışta bulunabilecek ve bir Sweatcoin kazanabileceksiniz” diye ekledi.

“NEAR Vakfı CEO’su Marieke Flament, “NEAR’ın temel görevlerinden biri, dünyanın Web3 ekosistemine katılmasına yardımcı olmaktır, SweatCoin ile olan bu işbirliğimiz, bizim bu Misyona bir adım daha yaklaşmamızı sağlıyor” diye belirtti.

Sweetcoin çalışma mantığı ise, Kullanıcılar işleme başlamak için, hareketlerine değer atamalarını sağlayan Sweatcoin uygulamasını indirebilirler. İnsanlar yürürken, koşarken veya başka bir şekilde hareket ederken, Sweatcoin uygulaması adımları bir Hareket Doğrulayıcı olarak bu işlemleri doğrular.

NEAR hakkında

NEAR, süper hızlı, inanılmaz derecede güvenli ve sonsuz ölçeklenebilir olacak şekilde tasarlanmış yüksek performanslı bir blok zinciridir. NEAR’ın vizyonu, insanların finansı, yaratıcılığı ve toplumu yeni ve kapsayıcı yollarla yeniden tasavvur etmelerini sağlayan bir ağ oluşturmaktır.

NEAR, ödüllü bir mühendis ve girişimci ekibi tarafından kullanımı basit, kapsayıcı ve çevre için iyi olacak şekilde inşa edilmiştir. NEAR, A16Z, Pantera Capital, Electric Capital, Dragonfly Capital, Coinbase Ventures, Blockchain.com ve Baidu Ventures gibi en iyi VC’ler tarafından desteklenmektedir.

Şimdi NEAR topluluğuna katılın:

Website | Twitter | Reddit | Youtube | Medium | Discord


En güncel kripto para haberlerini Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!

(Sponsorlu makale) Sorumluluk reddi: Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir. Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin