featured

NEAR Ekosistem Büyümesi Bu Yıl’da Da Devam Ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Near ekosistemi büyümesi 2022 Yılında’da büyümeye hazır veayrıca şuana kadar birçok konuda büyümeler gerçekleşmiş durumda. Hali hazırda birçok kişi için 2022 yılı biraz belirsizlik dönemi olarak lanse edildi. Ve, küresel piyasalardaki ve Kripto sektöründeki oynaklığın iş dünyası, topluluk ve yaratıcılık üzerinde radikal bir etkisi olduğu gözlemlendi.

Ancak şu bilinmeli ki; NEAR Protokolün,Open Web oluşturma taahhüdüdeğişmeyecek olan tek şeydir.

NEAR ekosistem üyeleri toplu olarak herkesin katılabileceği canlı ve kapsayıcı bir ortam yaratmaya devam ediyor. Ve, yeni nesil Merkeziyetsizuygulamaları geliştirmek isteyen içerik oluşturucuları, geliştiricileri veya topluluk liderleri için bunları yapmak için daha iyi bir zaman olmamıştı.

NEAR ekosisteminin temellerine hızlıca bir göz atalım. Büyük Sermayelendirmelerden tutunStratejik ortaklıklara ve Uygulama ekosistemine kadar, bunlar NEAR topluluğunun bir parçası olmak için heyecan verici bir zamandır.

Finansman ve Ekip

NEAR, Tiger Global, AndreessenHorowitz (a16z), RepublicCapital, FTX Ventures, Hashed ve DragonflyCapital gibi şirketlerden önemli miktarda sermaye topladı.

Bu sermayelendirme, NEAR’ın hibe fonlarıyla ekosistem uygulamalarının oluşturulmasını kolaylaştırabilmesinin yanı sıra İsviçre’de kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan NEAR Vakfı’nın desteğini de sağlamaktadır. Ayrıca, Vakıf ekibinin NEAR ekosistemindeki geliştiricilere ve girişimcilere önemli destek ve diğer kaynakları sağlamak için büyümeye devam edebileceği anlamına gelir.

NEAR Vakfı’nın yönetici ekibinde olanlar; CEO MariekeFlament (Mettle, Circle), ChrisGhent, Marka Stratejisi ve Ortaklıklar (Tezos), CISO John Smith (Neilsen), CFO YessinSchiegg (eski yönetmen, BlackRock), CMO JackCollier (Mettle, Circle) ve İş Geliştirme Bölümü Başkanı, RobbieLim (Twitch).

Stratejik Ortaklıklar

NEAR Ekosistem Büyümesi Bu Yıl’da Da Devam Ediyor 1

NEAR 2022’nin başından beri, bir dizi stratejik ortaklık kurmuştur. Yakın zamanda duyurulan ortaklıklar arasında, Oracle’danLarryEllison tarafından ortaklaşa kurulan küresel bir yelkencilik ligi olan SailGP ve Web3 girişimleri için tercih edilen Katman 1 blok zinciri olarak NEAR’ı seçen 1000’den fazla Y-Combinator mezunundan oluşan bir kolektif Orange DAO yer almaktadır.

Diğer NEAR ortakları arasında; Wharton Business School, UnchainFund, Elliptic,Kyve, Woo Network, TheGraph ve Opera ileBrave tarayıcıları.

Bir diğer iyi haber şu ki, daha fazla ortaklık işleyiş planında mevcut. Bu, NEAR ekosistem projeleri için daha fazla görünürlük ve milyonlarca yeni kullanıcıyı blok zincirine dahil etmek adına daha iyi yollar anlamına gelmektedir.

Hibeler ve Eğitim

NEAR’ın sağlıklı kapitalizasyonu, uygulamalar oluşturan bireylere ve ekiplere hibe finansmanı sunmak için iyi donanımlı olmasını sağlar. 2022’de NEAR, 800’den fazla projeye 45 milyon dolardan fazla hibe vererek Web2 ve Web3’teki kurucuların dünyalarını yeniden tasarlamalarına yardımcı olmuştur.

NEAR Education, 5.000’den fazla öğrencinin NEAR’ı öğrenmesine ve geliştirmesine yardımcı olarak yeni nesil uygulamaların yolunu açtı. NEAR University aracılığıyla geliştiriciler ve girişimciler, kurslar, rehberli atölye çalışmaları, eğitici videolar ve daha fazlası aracılığıyla NEAR geliştirici becerilerini (ücretsiz olarak) öğrenebilirler.

Ölçeklenebilirlik, Sürdürülebilirlik ve Güvenlik

Protokolün benzersiz parçalama yaklaşımı olan Nightshade ile NEAR’ın ekosistemi 2023’ün ilk çeyreğine kadar sonsuz şekilde ölçeklenebilir olacak. NEAR, bu yılın başlarında Nightshade’in 1. Aşamasını (Yalnızca Parça Yapımcıları) kullanıma sunarak doğrulayıcıların sayısını artırdı ve blok zincirini daha da merkezden uzaklaştırdı.

Sonsuz ölçeklenebilir bir blok zinciri ile daha fazla geliştirici ve girişimci, NEAR ekosistemine hem kolay hem de ucuza katılabilir. Bu bireyler ve ekipler, açık web geleceğinin kurucuları olacak. Daha adil ve merkezi olmayan bir internetin yenilikçileri!

NEAR’ın iklim taahhüdü, uzun vadeli geleceğinin önemli bir parçasıdır. 2021’de, önde gelen düşük karbon proje geliştiricisi olan Güney Kutbu, İklim Nötr etiketini NEAR’a verdi. NEAR’ın enerji kullanımı, Bitcoin gibi diğer zincirlerin bir kısmından oluşur. Yani, NEAR ağı 10 yılda Bitcoin’in her 10 dakikada bir tükettiği kadar enerji tüketerek gelecekteki büyüme için sürdürülebilir bir platform oluşturur.

Güvenlik, NEAR ekosisteminin uzun vadeli planlarının bir diğer önemli bileşenidir. NEAR Vakfının güvenlik ekibi ve Elliptic gibi güvenlik ortakları, merkezi olmayan uygulamaların ve kullanıcı cüzdanlarının güvenli ve emniyetli kalmasını sağlamak için her gün daha fazla çalışmaktadır.

NEAR Vakfı liderliğinden topluluk liderlerine ve blok zincirini Oluşturan ve yenileyen kuruculara kadar tüm ekipDaima burada olacaktır.!

NEAR hakkında

NEAR, süper hızlı, inanılmaz derecede güvenli ve sonsuz ölçeklenebilir olacak şekilde tasarlanmış yüksek performanslı bir blok zinciridir. NEAR’ınvizyonu, insanların finansı, yaratıcılığı ve toplumu yeni ve kapsayıcı yollarla yeniden tasavvur etmelerini sağlayan bir ağ oluşturmaktır.

NEAR, ödüllü bir mühendis ve girişimci ekibi tarafından kullanımı basit, kapsayıcı ve çevre için iyi olacak şekilde inşa edilmiştir. NEAR, A16Z, PanteraCapital, ElectricCapital, DragonflyCapital, CoinbaseVentures, Blockchain.com ve BaiduVentures gibi en iyi VC’ler tarafından desteklenmektedir.

Şimdi NEAR topluluğuna katılın:

Website | Twitter | Reddit | Youtube | Medium | Discord

(Sponsorlu makale) Sorumluluk reddi: Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir. Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us  

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin