Nayib Bukele, Bitcoin konusunda ABD senatörlerini topa tuttu:
Nayib Bukele, Bitcoin konusunda ABD senatörlerini topa tuttu: "İç işlerimize karışmayın"

Nayib Bukele’den ABD senatörlerine Bitcoin tepkisi: “İç işlerimize karışmayın”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, ABD Senatörlerinin El Salvador’un Bitcoin Yasasını araştırma çağrılarına yanıt verdi.

Başkan Bukele, El Salvador’un Bitcoin Yasası ile ilgili bir ABD Senatosu tasarısına “içişlerimizden uzak durun” diyerek tepki gösterdi.

Senatörlerin öne sürdüğü “El Salvador’da Kripto Para Birimi için Hesap Verebilirlik (ACES) Yasası” başlıklı yasa tasarısı, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın El Salvador’un Bitcoin’i benimsemesini değerlendirmesini istiyor. Senatörler, bu değerlendirmenin meşru nedenini ise “ABD finansal sistemindeki potansiyel riskleri azaltmak” olarak açıklıyor.

Bitcoin’i yasal ihale olarak kabul ettiğinden beri, El Salvador kendisini uluslararası sahnede sürekli inceleme altında buldu. Ancak Başkan Bukele, kararından vazgeçmeyecek gibi gözüküyor.

Bitcoin’in benimsenmesi ABD Senatörlerini korkuttu

Tasarı, El Salvador’un Bitcoin yasasının ABD üzerinde olumsuz etki yaratabileceği korkusuyla Senatör Jim Risch, Bill Cassidy ve Bob Menendez tarafından sunuldu.

Senatör Risch, El Salvador’un Bitcoin’i benimsemesinin onu “finansal bütünlük” riskine karşı savunmasız bıraktığını söyledi. Politikanın ayrıca ABD yaptırımlarının etkisini zayıflattığını ve bu nedenle Çin ve organize suç dahil olmak üzere “kötü niyetli aktörlere” olanak sağladığını da sözlerine ekledi.

“Bu yeni politika, ABD yaptırım politikasını zayıflatma, Çin ve organize suç örgütleri gibi kötü niyetli aktörleri güçlendirme potansiyeline sahip.”

Benzer şekilde, Senatör Cassidy kara para aklama kartellerini cesaretlendirme konusundaki endişelerini dile getirdi. Cassidy, doların dünya rezervi olma statüsünü canlı tutmak için harekete geçme çağrısı yapıyor.

“ABD kara para aklamayla mücadele etmek ve doların dünyanın rezerv para birimi olma rolünü korumak istiyorsa, bu konuyu doğrudan ele almalıyız.”

İki farklı partiden üç senatör, El Salvador’daki siber güvenlik, ekonomik istikrar ve demokratik yönetişim ile ilgili olarak ülkenin Bitcoin Yasasının etkisi üzerine bir analiz istiyor. Senatörler kanunun potansiyel risklerine karşı bir “plan” geliştirmesi talebinde de bulundu.

El Salvador egemen bir ulustur

Başkan Bukele, ABD Senatörlerinden El Salvador’un iç işlerinden “uzak durmalarını” isteyen bir tweet’e karşılık verdi. Ayrıca ülkesinin bir ABD karakolu veya uydu devleti olmadığını da açıkça belirtti:

“Tamam eski kafalılar. Egemen ve bağımsız bir ulus üzerinde 0 yargı yetkisine sahipsiniz. Biz sizin koloniniz, arka bahçeniz veya ön bahçeniz değiliz. İç işlerimizden uzak durun. Kontrol edemediğiniz bir şeyi kontrol etmeye çalışmayın.”

El Salvador ile ABD arasındaki diplomatik ilişkiler, Beyaz Saray’ın Bukele yönetimindeki yolsuzluk vakalarını kınamasından bu yana gergin durumda.

Söz konusu olay, sağlık krizine tepki olarak Cumhurbaşkanı Bukele’nin evde kalma kararına karşı çıkan kıdemli yargıçların görevden alınmasıyla ilgili.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin