Nasdaq'tan beklenen kripto para hamlesi geldi!
Nasdaq'tan beklenen kripto para hamlesi geldi!

Nasdaq’tan beklenen kripto para hamlesi geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yatırımcılar arasında dijital para birimlerine yönelik ilgi artarken, dünyada en çok işlem gören borsalar arasında ikinci sırada yer alan Nasdaq kriptoya yönelik ilk büyük adımını atıyor. Bloomberg’in haberine göre, Nasdaq kripto saklama hizmeti sunmayı ve diğer hizmetleri genişletmeyi planlıyor.

Şirketin genel başkan yardımcısı ve Kuzey Amerika pazarları başkanı Tal Cohen’e göre, dijital varlıklara adanmış yeni bir grup, başlangıçta kurumsal yatırımcılara Bitcoin ve Ethereum için saklama hizmetleri sunacak. Nasdaq, yeni Nasdaq Digital Assets biriminin başına geçmesi için Gemini kripto borsasında birinci sınıf broker hizmetleri yürüten Ira Auerbach’ı işe aldı. Nasdaq’ın bu adımı kripto sektörü için büyük önem teşkil ediyor.

Nasdaq, kripto saklama hizmeti sunacak!

Wall Street’in en büyük firmaları, istihdama mal olan ve fiyatları düşüren bir gerilemeye rağmen kurumsal yatırımcı ilgisi devam ederken, katılımlarını derinleştiriyor. BlackRock Inc., yatırımcıların Bitcoin ticaretini daha kolay hale getirmek için Coinbase Global Inc. ile ortaklık kurdu ve kısa bir süre sonra ilk yatırım ürününü doğrudan token olarak sundu. Charles Schwab Corp., Fidelity Digital Assets, Citadel Securities ve Virtu Financial tarafından desteklenen yeni bir borsa olan EDX Markets, bu yıl bazı tokenlerin alım satımına başlayacak.

Auerbach bir röportajında şunları söyledi:

“Devrimin bu sonraki dalgasının kitlesel kurumsal benimseme tarafından yönlendirileceğine inanıyoruz. Bu güveni ve markayı pazara getirmek için Nasdaq’tan daha iyi bir yer düşünemiyorum.”

Nasdaq, Coinbase, Anchorage Digital ve BitGo gibi kripto firmalarıyla rekabet etmek yerine kripto para piyasası katılımcılarına teknoloji sağlamayı tercih etti. Yakın tarihli bir Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu muhasebe kılavuzu, müşteriler adına token tutmayı daha sermaye yoğun hale getirmesine rağmen, BNY Mellon ve State Street de dahil olmak üzere az sayıda finans firması da kurumlar için kripto saklama hizmeti sağlıyor.

Cohen, Nasdaq’ın bir kripto borsası başlatmak için acil bir planı olmamasına rağmen, fırsatı düzenleyici ortama ve rekabet ortamına dayalı olarak değerlendireceğini söyledi.

Nasdaq, gelir kaynaklarını halka açık şirketlerdeki hisselerin ticaret yaptığı borsa işinin ötesinde çeşitlendirmeye odaklandı. Yazılım, veri ve diğer tekliflere yatırım yaptı. Şirket ayrıca, gözetim ve ticaret araçları da dahil olmak üzere kendi yazılımını kripto oyuncularına dış kaynak sağlıyor. Halihazırda Bitstamp gibi kripto borsalarıyla eşleşen motor teknolojisi sağlıyor.

Cohen, “Düzenleyici rejimler altında nasıl çalışacağımızı biliyoruz ve kurallar altında yenilik yapmaya devam ediyoruz” dedi. “Düzenlemeleri olduğu gibi benimsemek bizim yaptığımız bir şeydir. Ve kurumlar bizden bu çerçevede çalışmamızı istiyor.”

Cohen’e rapor veren ve ve dijital varlıkların başkanı olacak olan Auerbach, Nasdaq’ın kripto yerli firmalarla ortaklıkları keşfetmeye ve fırsatlarla anlaşmaya da açık olduğunu, ancak kısa vadede bir satın alma planı olmadığını söyledi.

Nasdaq ayrıca, bankalar ve ticaret firmaları için kara para aklama, dolandırıcılık ve manipülasyon vakalarının araştırılmasına ve raporlanmasına yardımcı olabilecek şirketin Verafin ve Gözetim ürünü de dahil olmak üzere koruma ve suçla mücadele yazılımlarına bağlı kripto şirketlerine sunduğu teknolojiyi genişletti.

livemint


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin