featured

Nasdaq’ta listeli olan Brezilya şirketi BTC ve ETH ticaretini başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 3,6 milyon müşteriye sahip olan Brezilya aracılık devi, BTC ve ETH ticareti için kolları sıvadı. XP Inc, Nubank ve MercadoLibre’nin ardından kripto ticareti hizmetleri sunan en son Brezilyalı fintech şirketi oldu.

Brezilyalı aracı kurum devi XP Inc, kripto pazarlarına potansiyel müşterilere sahip olmasından dolayı BTC ve ETH için ticaret başlatmaya karar verdi. Şirket attığı adım sayesinde 3,6 milyon kullanıcıyı kripto ticaretiyle buluşturacak. Hatta bunun için platform ‘XTAGE’ bile hazırlandı.

15 Ağustos Pazartesi günü, Brezilyalı finansal hizmetler devi  XP Inc. (NASDAQ: XP), kripto ticaret platformu XTAGE’yi müşterilere açtığını duyurdu. Bu sayede müşteriler rahatlıkla BTC ve ETH ticareti yapabilecek.

Brezilya devinden BTC ve ETH ticareti

Haber yabancı kaynaklar tarafından bir gün sonra servis edildi. Başlangıçta, XP Inc’in 3,6 milyon müşterisi Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ticareti sunacak. Ancak şirket daha sonrasında diğer dijital para birimlerini de ekleyeceğini bildirdi.

Büyük Amerikan borsası Nasdaq ve kripto saklama şirketi BitGo ile ortaklaşa geliştirilen XTAGE, XP ekosistemine tamamen entegre edildi. Kullanıcılar mevcut uygulamasında kripto ticareti yapmalarına olanak tanıyor.

XP, konuyla alakalı geçtiğimiz dönemde bir açıklama yapmıştı. Ortaklık ile kurulan sistemle ilgili ve daha birçok uygulama için şu şekilde bir basın açıklamasında bulunmuştu:

“Nasdaq’ın ticaret teknolojisi üzerine inşa edilen XTAGE, ‘Brezilya’daki dijital varlık pazarına erişimin demokratikleştirilmesinde önemli bir kilometre taşını temsil ediyor.’ Büyüdükçe esnek bir şekilde ölçeklenebilecek benzersiz bir şekilde konumlandırıldı. Yeni ürün ve hizmetleri tanıtıyor. Platformun 2022’nin ikinci çeyreğinin sonunda faaliyete geçmesinin bekliyoruz.”

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin