bitcoin vadelileri
Nasdaq'dan yeni haber: Bitcoin vadelileri için VanEck ile ortalık kurulacak

Nasdaq’dan yeni haber: Bitcoin vadelileri için VanEck ile ortalık kurulacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün haberini yaptığımız dünyanın en büyük ikinci borsası Nasdaq’ın Bitcoin vadelileri 2019’un ilk çeyreğinde çıkarmasını planladığı gelişmesine ek olarak borsa kanadından somut bir adım geldi.

Crypto 2.0 adı verilen Bitcoin vadelileri VanEck ortaklığı ile çıkarılacak

Nasdaq, yeni bir kripto para finansal ürünleri pazara sunmak için VanEck yatırım yönetimi firması ile ortaklık kuruyor. Bu ortaklık, CoinDesk’in Consensus’u sırasında resmen açıklandı: Yatırım konferansında, VanEck’in dijital varlık stratejisi direktörü Gabor Gurbacs, piyasaya “düzenlenmiş bir crypto 2.0 vadeli sözleşme” getirme hareketini duyurdu.

Gurbacs’e göre, gelecek yılın başında piyasaya sürmeyi planladıkları finansal varlık, bu tür ürünlerin ilklerinden biri olacak.

Gurbacs CoinDesk’e verdiği röportajda, bu vadeli ürünlerin Bitcoin vadeli ürünleri çevreleyen mevcut düzenleyici standartların geliştirilmesi olarak düşünülebileceğini söyledi. Ayrıca Nasdaq’ın borsa sistemi SMARTS adı verilen ve MVIS tarafından sağlanan güvenilir fiyatlandırma ölçütleri ile desteklenerek, “kripto pazarlarında yer almaya çalışan düzenleyiciler ve kurumlara güven vereceğini sözlerine ekledi.

SMARTS, sahtecilik ve kara para aklama ticareti gibi şüpheli piyasa etkinliklerini otomatik olarak yakalamak için tasarlanmış yüzlerce algılama algoritmasına sahip bir yazılım.“Büyük emniyet motoru” diyen Gurbacs, teknolojinin Bitcoin vadeli işlemlerini “adil ve düzenli bir şekilde” gerçekleştirmesini sağlayacağını açıkladı.

Nasdaq’ın Bitcoin vadelileri Bakkt’ın çıkarmayı planladığından farklılık gösteriyor

Hâlihazırda, Emtia Vadeli İşlemleri Ticareti Komisyonu (CFTC) bugüne kadar iki Bitcoin vadeli ürünü onayladı. Bunlardan biri, Gemini Borsası ile ortaklaşa Chicago Board Options Exchange tarafından işletiliyor. Diğeri ise Crypto Facilities ile ortaklaşa Chicago Mercantile Exchange tarafından işletilen finansal ürünler.

Nakit olarak ödenen vadeli işlem sözleşmeleri böylelikle itfa süresi bitiminde ödeme yapılması için fiziksel Bitcoin’lerin taşınmasını gerektirmeyecekler. Buna karşılık, Intercontinental Exchange destekli şirket Bakkt tarafından işletilen gelecek yılın Ocak ayında piyasaya sürülmesi beklenen eşzamanlı bir Bitcoin vadeli ürünleri, fiziksel olarak çözülecek. Yani bu sözleşmeler sona erdiğinde yatırımcılara Bitcoin cinsinden ödeme yapılacak.

Gurbacs, öngörülen Bitcoin ürününün Nasdaq ve VanEck’in fiyat endeksleme kolu MVIS’leri arasında da benzer şekilde nakit destekli olup olmayacağını konusunda bir açıklama yapmadı. Nasdaq yetkilileri de konu hakkında daha fazla yorumda bulunmayı reddettiler.

Yine de, Gurbacs, “2019’da dört gözle bekleyecek çok şey var” diyerek, gelecek yılın ilk çeyreğini Bitcoin vadeli ürünleri için ümit verici bir başlangıç ​​tarihi olarak vurguladı.

Dahası, VanEck‘in Blockchain teknoloji şirketi SolidX ile ortaklaşa sunduğu fiziksel destekli Bitcoin ETF’de 27 Şubat 2019 tarihinde Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonun nihai bir karara varması bekleniyor. Gurbacs, 2018’in düzenleme yılı olduğuna ve 2019’un uygulama yılı olacağına inanıyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin