Analist, Bitcoin Nasdaq arasındaki korelasyon beklentisini açıkladı…

Nasdaq yapacağı hareketle Bitcoin fiyatını etkileyecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Nasdaq ile Bitcoin arasındaki korelasyon fiyatlarda önemli etki ediyor. Bitcoin, teknoloji hisseleriyle beraber kurduğu yakın grafik hareketleri, fiyatlanma açısından topluluğa bazı püf noktaları gösteriyor.

En son olarak Nasdaq hissesinin yapacağı hareket Bitcoin fiyatını etkileyeceği gösterildi. Paylaşılan teknik verilere göre Nasdaq Bitcoin korelasyonu fiyatlanma için umut verici yorumlandı.

Geçmiş dönemlere baktığımızda ikili arasında ralliler dikkat çekmişti. Grafik yapıları birbirine benzeyen bir fiyatlanmayın da mümkün kılıyor. Tarihin tekerrür ettiği zaman dilimlerinde Nasdaq’ın yaptığı ralliden hemen sonrasında Bitcoin’e yansıdığını görebildik. Aynı durumun tekrar yaşanması yeniden gündemde olabilir.

Nasdaq ve Bitcoin korelasyonu

Verilere göre Nasdaq yukarıda görüleceği üzere trend risk desteğinin üzerinde kaldı. Bu trend çizgisi fiyatların daha fazla düşmesini engelledi. 2010’dan beri destekliyor. Ancak önümüzdeki haftalarda piyasa bu trend çizgisine nasıl tepki vereceğine karar verecek.

Trend çizgisinin mevcut düşüş trendine son verme ve piyasanın toparlanması için başlangıç noktası olma potansiyeline sahip olmasına rağmen; Trend çizgisinin desteği, kırılması durumunda, mevcut düşüş trendinin son derece güçlü olduğunu ve piyasanın düşmek için hala daha fazla yeri olduğunu gösterecektir.

Borsa ve Bitcoin arasındaki ilişki göz önüne alındığında, borsa burada desteklenirse kripto para piyasasında bir tersine dönüş beklentisi olabilir. Borsa desteklenmiyorsa, analistler düşüş eğiliminin devam etmesini bekliyorlar.

Yıllara göre korelasyon bağlantısı

2021’in bitiminden sonra ve 2022’nin ortalarına kadar devam eden kripto para birimlerinin fiyatı, hisse senedi fiyatlarıyla karşılaştırılabilir bir şekilde yükseldi ve düştü.

Bitcoin (BTC) fiyatının S&P 500 (SPX) ve Nasdaq 100 ile karşılaştırması tabloda (NDX) gösterilmektedir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin