Nasdaq, şirketlere Bitcoin’i tanıtmak için geniş katılımlı bir etkinlik düzenledi
Nasdaq, şirketlere Bitcoin’i tanıtmak için geniş katılımlı bir etkinlik düzenledi

Nasdaq, şirketlere Bitcoin’i tanıtmak için geniş katılımlı bir etkinlik düzenledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – NASDAQ, Bitcoin’i şirketlere tanıtmak için dün MicroStrategy’de Bitcoin for Companies isimli sanal interaktif seminere ev sahipliği yaptı. Etkinliğin amacı, şirketlerin bir hazine stratejisi olarak BTC’yi nasıl satın alabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulunmak.

Etkinliğe 1.400’den fazla firma katıldı

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’a göre, ilk gün 1.400’den fazla firmanın katıldığı büyük bir başarıydı. 2. gün, katılımcılara sunum yapan satıcılar üzerine tartışmanın odağıyla bugün devam ediyor.

MicroStrategy, hazine stratejisinin bir parçası olarak önemli miktarda Bitcoin satın alan ilk halka açık firma olarak Ağustos 2020’de manşetlere çıktı.

Firma, bir basın bülteninde bunu yapmanın nedenlerini özetledi. İçinde, yaklaşımın hissedarlar için uzun vadeli değeri en üst düzeye çıkarmayı amaçladığını söylüyorlar. Saylor ayrıca makroekonomik faktörlere bir yanıt olarak Bitcoin’in nakit üzerindeki faydalarından bahsetti.

“MicroStrategy, sermaye dağıtım stratejimizi belirlemek için aylar harcadı. Bu zamanda Bitcoin’e yatırım yapma kararımız, kısmen, şirket hazine programımız için uzun vadeli riskler yarattığına inandığımız, ekonomik ve iş ortamını etkileyen makro faktörlerin bir araya gelmesinden kaynaklanıyordu.”

O zamandan beri Saylor, Bitcoin için bir evangelist haline geldi ve birçok cephede davayı teşvik etti.

Saylor: “Bitcoin 15 milyon dolara ulaşabilir”

Daha yakın bir zamanda Saylor, token başına 15 milyon dolarlık bir fiyat tahmini verdiği bir röportaj verdi. Gayrimenkul, hisse senetleri vb. gibi diğer tüm sektörlerden gelen sermaye selinin lider kripto para birimine girmesi durumunda bunun mümkün olduğuna inanıyor.

İş analisti Frances Coppola, MicroStrategy’nin özellikle sıfır faizli bir pazarda nakit yığınlarını kullanma hamlesini takdir ettiğini duyurdu. Ancak firmanın BTC’ye savurganlık yapmak yerine neden yeni ürün gruplarına yatırım yapmadığını veya mevcut olanları yükseltmediğini sorguladı. Ayrıca Bitcoin’i ağırlaştırarak nakit akışı riskini de gündeme getirdi.

Hukuk sorunları gündemde

Önemli miktarlarda BTC bulundurmak, MicroStrategy’nin bir yatırım şirketi veya belki de fiili bir Bitcoin borsa yatırım fonu olduğunun düşünülmesine neden olabilir. Bu da yasal ve düzenleyici sonuçlar doğurabilir.

Bu sorun, CEO’ların Bitcoin ile birlikte hareket etmeleri açısından belki de en büyük engel. Ve Saylor sorunun farkında:

“Firmaların Bitcoin’i kurumsal stratejilerine entegre ederken karşılaştıkları hukuki hususlarla ilgileniyorsanız, yalnız değilsiniz. Bu tartışma için yarın aramıza katılan 1400’den fazla firmadan profesyonelimiz var.”

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin